Geen nieuwe Kaaihal
na een jaar praten lijkt het besluit definitief

Geen nieuwe Kaaihal

na een jaar praten lijkt het besluit definitief

Er lijkt definitief een streep te worden gezet door de bouw en exploitatie van een nieuwe Kaaihal. Maandag 25 november schaarde de meerderheid van de fracties zich achter het collegevoorstel alleen garantie te geven voor de Kaaihal tot 2025. Daarna wil het de handen vrij hebben voor nieuwe plannen op de Tramkade en de ontwikkeling van het gebied.

Het Brabants Dagblad schrijft op 27 november: "Curieus is het natuurlijk wel: een ruime meerderheid in de Bossche politiek is vóór een nieuwe Kaaihal op de Tramkade, maar die hal gaat er uiteindelijk niet komen" en in het Brabants Dagblad een dag eerder: "Den Bosch heeft straks geen theaterzaal voor middelgrote voorstellingen. Waar kunnen straks Theaterfestival Boulevard, November Music en het vocalistenconcours het publiek verwennen? Niet in de Kaaihal, want die gaat er na een jaar praten tussen initiatiefnemer Jan van der Putten van de Verkadefabriek en de gemeente Den Bosch niet komen." Bij DTV verscheen een analyse van de gebeurtenissen: "Geen kaaihal en toch een win-win-win situatie".

In november 2018 werden er plannen gepresenteerd voor een nieuwe Kaaihal, waar Theater aan de Parade tijdens de sloop en de nieuwbouw op de Parade (drie jaar) gebruik van zou maken. Niet alleen als tijdelijk theater, maar ook voor nieuwe ontwikkelingen (onder meer dance en urban) én het vooruit helpen van de gehele Tramkade. 

Het college geeft aan alleen zekerheid te geven tot 2025. Daarmee lijkt een nieuwe Kaaihal van de baan. Op 10 december valt de defintieve beslissing in de gemeenteraad.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!