Moeder mag niet dood
Wegens succes nog een laatste keer in de Verkadefabriek

Moeder mag niet dood

Wegens succes nog een laatste keer in de Verkadefabriek

Een mooie voorstelling midden op de dag. Doordeweek of in het weekend, voor wie vrij is of gewoon op andere tijden werkt. Films draaien bij ons al langer in de middag, maar dit seizoen zie je ook twee theatervoorstellingen rond het middaguur. Ideaal! 

We gaan van start met een nieuw concept. De lunchvoorstelling. Je kent het misschien, of gaat wel eens overdag naar de film. In september en juni zijn voorstellingen van Minoux te zien, om 12.30 uur 's middags. Een lunch is niet inbegrepen, maar je kunt na de voorstelling natuurlijk in het café-restaurant terecht voor iets te eten of te drinken.

In september zie je Moeder mag niet dood. Na twee succesvolle, uitverkochte avonden hier afgelopen seizoen, speelt Minou Bosua deze voorstelling nog een laatste keer. Moeder Jopie (88) heeft zich voorgenomen niet dood te gaan. Dochter Minou (48) heeft beloofd haar daarbij te helpen. Moeder danst door de dag en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Een unieke mix van cabaret-theater-documentaire. 

De tweede lunchvoorstelling dit seizoen is Niet de vaders van Jimmy Parker, het tweede deel van het drieluik Moeder, Vader en Kinderen. Hierin speelt Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau. Met Eelco Smits - acteur bij Internationaal Theater Amsterdam - en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon: Jimmy Parker.

Kom kijken (en als je wilt, ook wat lunchen. Maar dat hoeft natuurlijk niet). We zien je graag! 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!