Theaterfestival Boulevard: 1 t/m 11 augustus
Dit zie je in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard: 1 t/m 11 augustus

Dit zie je in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard is theater, dans, muziek, performance, straattheater en beeldende kunst. Op bijzondere onontdekte plekjes en in de grote theaterzalen, in oude fabrieken, stadsparken en op straat. En natuurlijk in en om de Verkadefabriek. Hieronder het programma dat bij ons te zien is. Het volledige programma vind je op www.festivalboulevard.nl

Alessandro Sciarroni - Augusto
vr 2 en za 3 aug, 20.30 uur | GROTE ZAAL

Het schokkende middenrif, de mond die klanken uitstoot. Meestal om iets grappigs. Dat is de traditionele versie, want lachen is aanzienlijk veelvormiger. In de opmerkelijke dansvoorstelling Augusto lachen negen dansers als reactie op alles. Op lopen, rennen of dansen. Op verdriet, euforie, angst of pijn. Altijd onbedaarlijk, vaak ongemakkelijk – jezelf kapotlachen doet pijn. Van ha naar au. Want het lachende lijf laat zich niet meer goed choreograferen. De performers raken vermoeid. Hun menselijkheid, die lijkt te verdwijnen, komt genadeloos onder een vergrootglas te liggen.

kaartjes bestel je hier


HNT Jong/Eva Line de Boer - Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie 10+
vr 2, za 3 en ma 5 aug, 19.00 uur en zo 4 aug, 16.00 uur | KLEINE ZAAL

‘Sharing is caring!’ is de tegelwijsheid van Google, YouTube en Facebook. Maar wat is de invloed van social media en influencers op jeugd? Theatermaker Eva Line de Boer (1988) interviewde basisschoolkinderen over hun helden. Inspiratie vond ze ook in de terabytes aan zijn-en-schijn op internet. Dat levert de theatervoorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie op, een zoektocht naar rolmodellen. 

kaartjes bestel je hier


BERLIN - True Copy
zo 4 t/m do 8 aug, 20.30 uur | GROTE ZAAL

Bij hun inval op 6 mei 1994 snappen de gendarmes waarom het Franse landhuis van Geert Jan Jansen naar terpentijn ruikt. Ruim zestienhonderd werken vinden ze: van Dalí en Picasso tot Appel en Hockney. Twintig jaar lang heeft meestervervalser Jansen de kunstwereld weten te misleiden. Tot hij een fout maakte. Een echte. In de documentaire theatervoorstelling True Copy vertelt Geert Jan Jansen (1944) over zijn leven en werk. Zorgvuldig krabt hij het kunstsysteem kaal, dat op geldzucht, hypocrisie en snobisme leunt. “De enige die nooit erkenning krijgt, is de vervalser. Tenzij hij ontmaskerd wordt”, verzucht Jansen. 

kaartjes bestel je hier


Sachli Gholamalizad / KVS - Let us Believe in the Beginning of the Cold Season
di 6 aug, 17.00 uur en wo 7 aug, 19.00 uur | KLEINE ZAAL

Zij leeft in de vouw van de atlas, tussen twee landkaarten in. Links haar wiegeland België, rechts haar familieland Iran. Tussenin ligt een fascinerend iemandsland. Het hare. Theatermaker Sachli Gholamalizad (1982) maakte op Boulevard 2016 en 2018 indruk met haar familiegeschiedenissolo’s A Reason to Talk en (Not) My Paradise. Deze zomer verleidt ze het publiek tot nuancering van ideeën over vrouw-zijn.

kaartjes bestel je hier


Julie Cafmeyer - Confessions of a White Girl
do 8 t/m za 10 aug, 19.00 uur en zo 11 aug, 17.00 uur | KLEINE ZAAL

Na haar slimme en vermakelijke bekentenisvoorstellingen De Therapie en Is this porn? No this is love werpt Julie Cafmeyer (1987) zich opnieuw in de ravijnige diepte van de liefde. Vol overgave: de Vlaamse theatermaker zou niet anders kunnen of willen. Voor haar openhartige theatersolo Confessions of a White Girl put ze uit recente amoureuze en seksuele ervaringen in onder meer Myanmar, Rwanda en Wit-Rusland.

kaartjes bestel je hier