En dan bevriest de tijd
Nieuwe expo in de gang

En dan bevriest de tijd

Nieuwe expo in de gang

Dat wat je ziet als je het landschap kan bevriezen en de tijd door kan laten lopen. Lars van den Brink plaatst tijd in een nieuw perspectief met zijn fotoserie Frozen Times.  

Het opheffen van de eenheid van tijd. Dag en nacht, minuut en uur lopen in het werk van Lars van den Brink door elkaar. Het resultaat? Werk dat een sterke aantrekkingskracht heeft op de kijker, werk dat lijkt licht te geven en uitnodigt om dichterbij te komen. 

Lars grijpt niet in bij wat zich voor zijn lens afspeelt. Hij maakt gebruik van dat wat zich voordoet en bouwt hiermee zijn verhaal. Hierdoor ontstaat een surrealistisch tafereel met een bijna paradoxaal documentair karakter. “Ik ensceneer niet wat er gebeurt. Wat de werkelijkheid mij biedt, daar werk ik mee. Ik neem gewoon waar en verplaats ook geen mensen. Het is een samenvatting van de tijd, het geeft mijn werk een documentair karakter. Vervolgens maak ik in het creëren van het beeld een filtering aan dat wat er aan mij voorbij trekt. Ik schilder als het ware met de tijd.”

Het werk verbeeld zijn liefde voor het leven en de stad. De landschappen kenmerken zich door de open plekken, parken en pleinen die gevuld zijn met kleine menselijke verhalen. Zoals de grote stationspleinen van Amsterdam en Rotterdam. De techniek is zijn middel, de mens zijn drijfveer. En dan het liefst buiten. “Buiten ontmoet je de ander. Daar wil ik mijn lens op richten.”

Lars van den Brink (1977)
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en werkt onder andere in opdracht van de Volkskrant, NRC, Prins Bernhard Cultuurfonds, Schauspielhaus Zurich, Ikea en NS. Zijn werk wordt gekenmerkt door het vervormen van de werkelijkheid: met fotografie zet hij het verhaal naar zijn eigen hand. Hij zoekt in zijn fotografie naar verschillende technieken die hem de mogelijkheid geven zijn fascinatie voor een persoon, een locatie of een onderwerp te verbeelden.