Filmcursussen
Filmpje pakken-plus

Filmcursussen

Filmpje pakken-plus

Film is meer dan alleen kijken. Zelfs met verstand op nul stellen we ons continu vragen en trekken we conclusies. De filmcursussen van de Verkadefabriek zetten je, met hulp van ervaren docenten en sprekers, aan het denken, bieden je een inhoudelijke blik en bewijzen dat film véél meer is dan licht amusement. 'Filmpje pakken-plus', als het ware. 


FILMCURSUSSEN 2019/2020


DÉJÀ VU

Voorjaarsreeks: do 16 jan, 30 jan, 13 feb, 5 mrt, 19 mrt, 2 apr, 16 apr, 23 apr | 19.30 uur

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus Déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder. Ontdek je een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als ‘wat bedoelt de regisseur?’ en ‘wat is de achterliggende gedachte van een scène?’

Klik hier voor kaarten voor de Voorjaarsreeks


CITY TRIPS

Voorjaarsreeks: ma 20 jan, 17 feb, 16 mrt en 6 apr | 19.30 uur

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven.

Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar een adembenemend gebergte in Noord-Macedonië, een afgelegen dorpje in IJsland, een klaslokaal in Oost-Berlijn anno 1956 en een spookachtige, dunbevolkte hoogvlakte in Tibet.

Films
Honeyland
A White, White Day
Das Schweigende Klassenzimmer
Jinpa

Koop hier je kaarten


Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!