Een mooi kado
15 jaar Verkadefabriek

Een mooi kado

15 jaar Verkadefabriek

Henk Keizer stond aan de mokkasticks, zijn vrouw verderop bij de Frou Frou's. De Verkade was een begrip in Den Bosch en dat is het, dankzij 15 jaar voorstellingen, films en ontelbaar mooie momenten nu nog steeds.

Die 15 jaar Verkadefabriek zijn jaren om te koesteren. We vierden het daarom groots, met 24 uur Verkadefabriek. Een etmaal lang feest in alle hoeken en gaten, met theater, film, muziek, cabaret en inspirerende gesprekken. Met medewerkers, met artiesten en met jullie - onze bezoekers. 

En we brachten dit mooie boek uit, 15 jaar Verkadefabriek. Een boek over de Verkade van vroeger en de Verkadefabriek van nu. Met foto's en fijne verhalen van werknemers, bezoekers, theatermakers en meer. Geschreven, gefotografeerd en samengesteld door onder andere Marc van Doornewaard, Eric Schreurs, Eric Alink en Wilfried de Jong.

"Ik ben een jongen van Rotterdam. Werk, industrie, cultuur. Enfin, ik hoef niets meer uit te leggen. Deze plek leek vanaf dag één voor mij geschapen. Bij de opening mocht ik van Jan platen draaien in de nacht. Jazzplaten. Keihard. Willis Jackson, Frank Strozier, Archie Shepp, de wilde contrabas van Charles Mingus. De liefde kwam van twee kanten; ik blééf komen." - Wilfried de Jong

Een boek vol verhalen, over 15 jaar activiteiten; herinneringen die we graag vasthouden en met je delen. Een mooi kado, om te geven of om zelf te houden. Om op tafel te leggen, door te bladeren en om mee terug te gaan naar de mooiste momenten van de afgelopen jaren. 

15 jaar Verkadefabriek kost €15 euro en is vanaf nu te koop in onze boekenwinkel. Neem hieronder een kijkje, of kom langs in de winkel.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!