Pulserende dans en elektronische muziek
tijdens November Music

Pulserende dans en elektronische muziek

tijdens November Music

Van 1 tot en met 10 november kun je je in Den Bosch laten verrassen op muzikaal gebied. November Music presenteert tien dagen lang muziek van nu door de makers van nu. 

November Music gaat dwars door genres en disciplines heen. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties. 

Samen met November Music presenteert de Verkadefabriek twee mooie dansvoorstellingen:


ARNO SCHUITEMAKER - THE WAY YOU SOUND TONIGHT
ma 4 nov, 20.00 uur en 21.00 uur | kleine zaal

‘Het is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal. Door de keuze van Schuitemaker voor een ‘akoestische danszaal’ word je als toeschouwer ondergedompeld in een verleidelijke en bijna extatische ervaring’.

Met deze jubelende woorden uit het juryrapport heeft choreograaf Arno Schuitemaker tijdens De Nederlandse Dansdagen de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie gewonnen. De muziek bij de voorstelling werd gecomponeerd en wordt live uitgevoerd door gitarist Aart Strootman. The Way You Sound Tonight is nog maar een paar keer te zien in Nederland, dus grijp je kans. Hier lees je meer.

LEINEROEBANA - SOLAS
di 5 nov, 20.30 uur | grote zaal

Na de lovend ontvangen voorstelling Sweet Demon gaat LeineRoebana in 2019 op pad met Solas. Een stroom van zang, dans, tekst en muziek vult het podium; gelijkwaardig, tegelijkertijd en onafhankelijk. Tien performers, de unieke danstaal van LeineRoebana en muziek van de Engelse componist John Dowland: kom luisteren, kom kijken! Lees meer over de voorstelling en de inleiding vooraf.

Hier vind je alle voorstellingen van November Music

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!