De Coproducers
omdat kunst ertoe doet

De Coproducers

omdat kunst ertoe doet

Twaalf Nederlandse theaters die onder de noemer De Coproducers gezamenlijk coproducent zijn voor theater- en dansmakers. Een ontwikkelingsrol voor het theater, productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten voor bespelers. 

Opgericht in 2013 om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen én het gat op te vangen dat ontstond door de subsidiekorting op productiehuizen. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe vlakke vloerproducties. De Verkadefabriek is onderdeel van De Coproducers. Omdat we onafhankelijke, soms risicovolle, maar altijd waardevolle producties voor de kleine- en middenzaal willen ondersteunen. Want we geven om kwaliteit, talent en nieuwe ervaringen. Om kunst en cultuur die ertoe doet en je wereld vergroot. 

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2020 zie je Life, oh life, van Club Gewalt in samenwerking met De Coproducers. 

De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram? Club Gewalt is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en there is no fucking way out. 

Het muziektheatercollectief uit Rotterdam creëert, componeer, produceert en performt hun eigen voorstellingen. De muziek is altijd het uitgangspunt. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

Hier lees je alles over de voorstelling


Van De Coproducers zag je in de Verkadefabriek:

2018/2019
Hulst & Tarenskeen - Assad
Nineties Productions/Orkater - Merkel

2017/2018
Frascati Producties/Anoek Nuyens & Rebekka de Wit - Tenzij je een beter plan hebt
Jasper van Luijk & De Nieuwe Oost - Bliss

2016/2017
Urland/Productiehuis Rotterdam - De internettrilogie deel |||

2014/2015
Keren Levi/Tom Parkinson - Clubbing

2013/2014
Thibaud Delpeut/De Utrechtse Spelen - Caligula

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!