Rauwkost
24 én 25 jan, ook in de Verkadefabriek

Rauwkost

24 én 25 jan, ook in de Verkadefabriek

RAUWKOST is een ongepolijst festival op 24 én 25 januari in het laatste rauwe stukje van Den Bosch. In en rondom de Tramkade laten jonge ondernemers, artiesten en kunstenaars het rauwe randje van de stad zien en horen. In vier oude fabrieken, waaronder de Verkadefabriek, maak je kennis met muziek en kunst van alle soorten en maten: verrassende bands, toffe expo's en feestjes tot in de late uurtjes.VRIJDAGCLUB GEWALT
20.00 tot 21.30 uur

Van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. Deze nieuwe zintuiglijke ervaring moet je meemaken! CLUB GEWALT is een muziektheatercollectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij muziek altijd het uitgangspunt is.

HET GEZELSCHAP
22.30 tot 23.30 uur

Bij Het Gezelschap ontmoeten Swingbeats, de Blues, Synthpop en keiharde Hiphop elkaar. Poëzie, rap en declamaties die worden begeleid door een DJ die beats de in lucht slingert. Een unieke mix die helemaal tot zijn recht komt in een aanstekelijke liveshow. Het Gezelschap bestaat uit: Jordy Dijkshoorn, Diggy Rast, Juno Rissema, Deon van Ooijen en Stam des Bouvrie. Deze nachtuilen serveren je voer voor de geest in de Verkade Clubzaal!


RGB AFTERPARTY
00.00 tot 04.00 uur

Nog geen zin om naar huis te gaan? Wij ook niet! Kom dan naar de hardste & rauwste afterparty van RAUWKOST. Slinger je koptelefoon op je favoriete kanaal en zet samen met ons heel de Kiet* op zijn kop!
 ZATERDAGLUKA
13.00 tot 14.00 uur

Lisa Lukaszczyk vertelt haar verhalen met haar band Luka. Door meerdere instrumenten in te zetten creëert ze met haar drummer Joost Wesseling een dynamische show. Een breed klankpalet van ruimtelijke soundscapes en enerverende beats, slechts met twee muzikanten op het podium.

JUNIOR JAZZ ACADEMY
14.00 tot 14.45 uur

Een waanzinnig leuke XL bigband! Als muziek maken je allergrootste hobby is dan krijg je hier de kans om het samen met je leeftijdsgenoten te doen. De Junior Jazz Academy staat onder leiding van de Bossche jazzmuzikant Jeroen Doomernik.

ODELION
15.00 tot 16.00 uur

Met haar nieuwe project Odelion keert Magriet Sjoerdsma terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelion, een blokhut in Noorwegen. Ver weg van de waan van alledag, de drukte en chaos van het moderne leven en overgebleven met haar gedachten; het leverde prachtige nummers op.

SOMEONE
21.30 tot 22.30 uur

Someone is het alter ego van Tessa Rose Jackson. Ze onderzoekt en viert creativiteit in alle vormen, en zoekt graag de grenzen op. Mensen, en alle dingen die ons samenbrengen maken ons uniek. Wanneer Someone op het podium staat, begeleidt ze haar muziek met live projecties waarop animaties te zien zijn. Deze animaties zijn gebaseerd op de verschillende aspecten van de ruimte en kosmos. Het doel? Een immersieve ervaring om iedereens creativiteit te prikkelen.

VOJAK
22.00 tot 23.00 uur

VOJAK is een Rotterdamse avant-groove band en staat voor een originele mengelmoes van stijlen; experimentele electronica, 70's funk, alternatieve hiphop, Drum&Bass en meer vermengen ze tot een geheel authentieke sound. Het woord Vojak is Slovaaks (afkomst van Toetsenist Tommy van Leuken) voor strijder.

STUFF.
01.00 tot 02.00 uur

‘’Als een energiedrank muziek zou kunnen maken, zou het klinken als STUFF.’’ schreef Jazz Standard al eens over de vijfkoppige Vlaamse sensatie. De ingrediënten van deze energiedrank zijn: Jazz, Hip-Hop, Electro, Future Funk en Drum ’n Bass!

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!