Picl filmtip
van onze filmprogrammeur

Picl filmtip

van onze filmprogrammeur

Met meer dan 50 films op Picl is een keuze niet altijd snel gemaakt. Daarom helpen we je graag een handje. Onze filmprogrammeur, Jan van den Brink, vertelt elke week welke film je niet mag missen: 

DE TIP VAN DEZE WEEK: THE PEANUT BUTTER FALCON

''Deze film is heerlijk eenvoudig, sfeervol en sentimenteel op de juiste manier, een verrukkelijke feelgoodfilm die dit jaar op festivals allerlei publieksprijzen bijeen sprokkelde

Zak, met Downsyndroom, loopt van huis weg om worstelaar te worden bij zijn idool, The Salt Water Redneck. Onderweg komt hij Tyler tegen, een dief en stroper, in wie hij een reisgenoot vindt.

De film zoekt het niet in de grap of sensatie, het is meer een kalme stroom van momenten, ontmoetingen en avonturen waarin je met een brede glimlach wordt meegesleept. 

Het debuterende duo van hipster-regisseurs Tyler Nilson en Michael Schwartz biedt de acteurs alle ruimte om naar elkaar toe te groeien. Dakota Johnson is als Eleanor droef aantrekkelijk, Shia LaBeouf verrukkelijk als woest kwetsbare, vertederend stuurse Tyler. En de regisseurs schreven de film speciaal voor Zack Gottsagen, die zij ontmoetten bij een acteerworkshop voor mensen met een beperking, en dat merk je aan alles – hij is de drijvende kracht achter 'The Peanut Butter Falcon'.''

BEKIJK DE FILM HIERDE TIP VAN VORIGE WEEK: MI VIDA

Al eerder te zien geweest in de Verkadefabriek en vanaf vandaag nieuw op Picl: 'Mi Vida'. Een heerlijke film met Loes Luca in de hoofdrol.

''Loes Luca draagt de film met haar geweldige acteren, zij is Lou, met al haar twijfels, onzekerheden, charmes, verlangens en dromen. En aan alles merk je dat scenarist Roos Ouwehand de film schreef met Loes Luca in gedachten voor de hoofdrol.

'Mi Vida', geregisseerd door Norbert ter Hall ('De Belofte van Pisa', 'A’DAM – E.V.A.'), is een heerlijk feelgood-drama, met op het juiste moment een lach en een traan.''

BEKIJK DE FILM HIERDE TIP VAN TWEE WEKEN GELEDEN: OUT STEALING HORSES

''Out Stealing Horses is de verfilming van een populaire roman van Per Petterson, die in Nederland onder de titel Paarden stelen is uitgegeven.

Het is een Noors drama, over Trond, een weduwnaar die nog niet zo lang alleen is, die Lars ontmoet, een jeugdvriend. In hun jongensjaren reden ze illegaal op de paarden van een buurman. In fraai gemonteerde flash-backs wordt hun gezamenlijke traumatische verleden langzaam en laag voor laag pijnlijk precies afgepeld.

Regisseur Hans Petter Moland vat dit klassieke verhaal in heel zintuiglijke details, veelbetekenende close-ups en een emotionerende geluidsband. Maar vooral het Noorse natuurschoon is overweldigend: niet alleen door de eeuwige bossen, de stortregens en de sneeuwstormen, maar nog meer omdat de natuur hier stille getuige èn hoofdrolspeler is.''

BEKIJK DE FILM HIERDE TIP VAN DRIE WEKEN GELEDEN: JUMBO

“Noémie Merlant (Portrait de la jeune fille en feu) speelt Jeanne, een prettig gestoord meisje dat niet heel erg geïnteresseerd is in jongens, maar des te meer in Jumbo – haar koosnaampje voor een... kermisattractie. Klinkt gek, maar debuterend regisseur Wittock weet deze bijzondere verliefdheid overtuigend vorm te geven, inclusief de worsteling die Jeanne zelf doormaakt om deze liefde toe te laten. Jumbo is een heerlijk magisch-realistisch sprookje om de realiteit van nu even helemaal achter je te laten, sterker nog: de perfecte film voor dit moment, want met een verliefdheid op een aantrekkelijke machine loop je geen enkel risico.”

BEKIJK DE FILM HIER

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!