Onze huisgezelschappen
zijn nu thuisgezelschappen. Maar ze zitten niet stil!

Onze huisgezelschappen

zijn nu thuisgezelschappen. Maar ze zitten niet stil!

Van huisgezelschap naar thuisgezelschap. MATZER Theaterproducties, Theater Artemis, Panama Pictures, Lucas De Man: ook zij zitten thuis en we missen ze. Maar, ze zitten niet stil. Van pop-up-regie-advies tot inspirerende nieuwe ideeën: aan creativiteit geen gebrek.



Zo moedigt Theater Artemis je aan om Artemisvoorstellingen nieuw leven in te blazen door favoriete scènes - tussen de gordijnen, op zolder of in de tuin - na te spelen.

Dus: aan de slag, film de scène met je telefoon en stuur ‘m naar Theater Artemis. Zij delen jouw filmpje dan online om andere theaterliefhebbers te inspireren om in actie te komen en die creatieve sappen te laten stromen. Artistiek Leider Jetse deed alvast een schot voor de boeg, klik hier om het te zien. Of klik hier voor een aantal scènes ter inspiratie (wekelijks aangevuld).
Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen nood. Theater Artemis gaat online regie-consulten aanbieden waarin Jetse jou professionele regie-aanwijzingen kan geven!

Inzendingen of (aan)vragen mogen naar sam@artemis.nl of via de Facebookpagina van Artemis.

Rond 4 en 5 mei deelt Artemis ook de registratie van hun succesvolle voorstelling Oorlog.
Hoe maak je een voorstelling over het onderwerp oorlog, waar kinderen wel over praten en denken, maar wat zij net zo min als wij echt kunnen bevatten? Het was uitgangspunt voor de voorstelling en vormde ook even een struikelblok voor de makers zelf. Tot het moment waarop zij ondervonden dat ook een voorstelling over oorlog beginnen eenvoudiger is dan er een beeindigen. Zo is een van Artemis' meest spannende en spraakmakende voorstellingen ontstaan, die in binnen en buitenland toeschouwers van jong tot oud ontroerde en verraste.

Bekijk 'm nu, hier.



Panama Pictures komt naar je toe! "Als jij niet naar ons kunt, komen wij naar jou". En zo is het. Het dansgezelschap publicieert de komende weken videoregistraties van verschillende oude Panama Pictures-voorstellingen. En, ook tof in deze tijden: je kunt kennismaken met de dansers! Hoe komen zij deze tijd door? Fynn Neb "traint elke dag een beetje. Ademhalingstechnieken, handstand, straps." Bekijk het hele portret en meer op de website van Panama Pictures.

Hieronder de registratie van Portraits and short stories uit 2016. ‘Spannend om naar te kijken. En een plezier om bij te zijn’, schreef de Theaterkrant destijds. En dat is het nog steeds, ook online. We blijven elkaar zo toch een beetje zien, wij houden ervan.

 



Ook bij MATZER Theaterproducties zijn ze volop bezig. Waarmee? Met hoe het nu is. Op dit moment. Volgen? Dat kan! Elke dag om 16.00 uur komt een nieuwe aflevering online van MATZER in het moment.

Theatermaker Madeleine Matzer vertelt: "Toen alles nog gewoon was, maakten we plannen. Plannen voor nieuwe voorstellingen, die we de komende jaren willen gaan uitvoeren. Straks, als we weer mogen samen komen. Een van die plannen is “Stilstand is vooruitgang”. Een voorstelling waarin ons gevecht met de tijd centraal staat. En toen raakte de “time out of joint”, om Hamlet eens aan te halen…

Wij, actrice Lotte Dunselman, schrijver Jibbe Willems, componist Helge Slikker en theatermaker Madeleine Matzer zijn gefascineerd door wat de huidige situatie met het fenomeen ‘tijd’ doet. En willen daar NU mee aan de slag. Als vooronderzoek voor straks, en omdat we je graag een dagelijkse dosis theaterbezinning bieden. Dat doen we in de vorm van een serie korte filmpjes, waarvan we er dagelijks een delen."

Niks missen? Volg MATZER Theaterproducties op Facebook of check deze pagina af en toe voor een update! 

Aflevering 32


Aflevering 31


Aflevering 30


Aflevering 29

Aflevering 28

Aflevering 27

Bekijk hier alle eerder verschenen afleveringen.


 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!