IVC - The world keeps on singing
Mozart masterclass and more - Internationaal Vocalisten Concours

IVC - The world keeps on singing

Mozart masterclass and more - Internationaal Vocalisten Concours

IVC – The world keeps on singing
Programma Mozart masterclass and more aangepast

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) organiseert eind november Mozart masterclass and more. Onder het motto ‘The world keeps on singing’ biedt IVC een podium aan acht jonge zangtalenten die aan het werk gaan met de masters Vesselina Kasarova, Roberta Alexander en Thomas Oliemans. Naast de openbare masterclasses stonden voor deelnemers en publiek ook concerten, gesprekken en een forum op het programma. De huidige omstandigheden rond covid-19 hebben IVC doen besluiten het programma aan te passen en deels via een livestream aan te bieden. Mozart masterclass and more vindt plaats van 28 november t/m 4 december 2020.

Hoewel de theaters weer open mogen, heeft het IVC toch besloten het programma van Mozart masterclass and more aan te passen. De organisatie betreurt het enorm, maar wil gezondheidsrisico’s vermijden en bijdragen aan het beperken van de reisbewegingen. Een derde argument om de evenementen niet openbaar te maken, is het feit dat de horeca nog steeds gesloten is en de Verkadefabriek in deze situatie geen faciliteiten kan bieden.

Om het motto ‘The world keeps on singing’ toch kracht bij te zetten, gaan de masterclasses voor de acht geselecteerde jonge vocalisten door, maar zonder publiek. De deelnemers krijgen daarnaast de kans om online met verschillende professionals te spreken over de toekomst van hun vak. De masterclassdeelnemers eindigen hun cursusweek met een presentatieconcert op 3 december. Sopraan Eva-Maria Westbroek sluit Mozart masterclass and more af op 4 december met Hector Berlioz’ Les nuits d’été en Canciones castellanas van Jesús Guridi. Zij wordt daarbij begeleid door Strijkkwartet philharmonie zuidnederland en pianist Hans Eijsackers. Beide concerten zijn vanaf 20:00 uur via een livestream te volgen, kaarten hiervoor kunt u hieronder bestellen.

Donderdag 3 december, 20:00 uur – Presentatieconcert Mozart Masterclass
€15 |€ 10 | € 5 | € 0
Na een week hard werken laten de 8 deelnemers en de 3 masters het resultaat horen. Een avond met muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en met toelichting van de masters Vesselina Kasarova, Roberta Alexander en Thomas Oliemans. De deelnemers worden begeleid door Strijkkwartet phiharmonie zuidnederland en de pianisten Hans Eijsackers en Jan-Paul Grijpink. Regie: Frans Willem de Haas. Koop hier je ticket voor de livestream.

Vrijdag 4 december, 20:00 uur – Eva-Maria Westbroek Les nuits d’été (Hector Berlioz)
€15 | € 10 |€5
De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek heeft een wereldcarrière die haar van Sassenheim naar Barcelona, Salzburg, Parijs en New York bracht (om maar een paar stations te noemen). Zij zingt in ’s-Hertogenbosch de geweldige cyclus van Hector Berlioz: Les nuits d’été en Canciones castellanas van Jésus Guridi. Strijkkwartet philharmonie zuidnederland en pianist Hans Eijsackers begeleiden haar. Regie: Frans Willem de Haas. Koop hier je ticket voor de livestream.


RESTITUTIE
Publiek dat reeds in het bezit is van passe-partouts of entreekaarten voor onderdelen die niet doorgaan, heeft recht op restitutie. De Verkadefabriek zal hiervoor contact met de kaartkopers opnemen.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!