Licht!
column Jan van der Putten

Licht!

column Jan van der Putten

Veel mensen spreken me aan sinds ik bekend heb gemaakt in juni te gaan stoppen als directeur. Niet alleen vanwege dat feit op zich, maar vaak samen met een opmerking dat het nu niet leuk moet zijn. En daar hebben ze gelijk in. Dit is niet leuk. Dit is niet waarvoor we op aarde zijn.

Maar ik zie licht! Echt waar. De fieldlabs zijn gestart. Dolf Jansen speelde in het Beatrix theater. Voor 500 mensen. Er wordt met de horeca gesproken over maatregelen op maat. Gereguleerd open. Dat zouden we gerust aandurven. We weten immers uit de eerdere ervaringen al dat we het goed kunnen regelen.

En iedere dag is het langer licht. De sneeuw en het ijs waren fijn, maar het wordt mooier weer. Daar houdt het virus niet van. Ook niet van de vaccinaties. Wij wel. We zijn er klaar voor. We verheugen ons. We kijken naar voren.

We hebben de voorbereidingen voor de opvolger van WIJ al voorzichtig opgestart. De voorstellingen staan klaar. Eén seintje van het kabinet en we zijn weer open en de week erna zijn er weer volop films en voorstellingen. We maken er een feestje van!

Tot die tijd bieden we onze zalen en technici aan om opnames te maken van voorstellingen, wordt er gerepeteerd door Matzer en in Studio Tramkade, waar Jameszoo al drie weken bivakkeert. En gelukkig hebben we Picl. Waar je je eigen Verkadefabriek-filmzaal creëert, maar dan thuis.

Nog even, dan zien we je graag weer ín de Verkadefabriek.

Jan van der Putten

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!