We dromen
onze zalen vol
de belofte, van ons voor jou

We dromen
onze zalen vol

de belofte, van ons voor jou


‘Acteren is spelen met rook’, zei de grote acteur Han Bentz van de Berg ooit. En daarom is elke theatervoorstelling uniek: zodra het vervlogen is, komt dezelfde rook nooit meer terug. Geen applaus is ooit hetzelfde. Geen lach is gelijk. De zin die elke avond dezelfde woorden bevat, wordt geen twee keer eender uitgesproken. Nog nooit hebben twee noten precies even hard geklonken. De rook kringelt altijd anders.

Precies dat maakt een lege zaal zo magisch. Want kijk naar een lege zaal, en je droomt haar vol. Een lege zaal herbergt, net als een leeg voetbalveld, een belofte. De geur van een lege zaal is de geur van de toekomst. Je hoeft maar te wachten, en er komt iets moois.

Het afgelopen jaar waren onze zalen, noodgedwongen, leger dan ooit. En toch. Toch was het het jaar van de kunst. We herinneren ons allemaal de balkons waarop de Italianen Verdi zongen. Het we-zullen-doorgaan dat in Nederland aangeheven werd. Juist de kunst, die in de theaters zo weinig ruimte kreeg, heeft buiten de theaters ruimte gegeven. In huizen, in hoofden, in harten.

Onze deuren zijn al maanden op slot, of hoogstens op een kiertje geopend. De zalen zwijgen. Maar hoe langer een zaal leeg staat, hoe groter de belofte wordt die in haar woont. Straks, als we weer mogen, dan wordt alles ingelost. Hier wordt straks de kunst gemaakt die ons door de volgende crisis heen zal helpen. De zalen zijn nu misschien leeg, maar wel belofte-vol.

Wij zijn klaar om te spelen.
Wij wachten – met u – op de rook.

Jan Beuving


DE BELOFTE
win 2 vrijkaarten

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater, werd al snel omarmd door de gehele culturele sector - waaronder ook de Verkadefabriek - en groeide uit tot een poëtisch statement. Een statement en een kunstwerk, aan alle mensen die theater een warm hart toedragen. Het doel: een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland te verspreiden.

Met zijn allen reserveren we 400 kaarten en als straks de deuren weer helemaal open gaan, maak jij kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. Dat is de belofte van ruim 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- en theatergezelschappen. 

Laat jouw droom op een volle zaal uitkomen

 

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!