Expeditie Cement
De kaartverkoop is gestart!

Expeditie Cement

De kaartverkoop is gestart!

Toen duidelijk werd dat Festival Cement in maart van dit jaar opnieuw niet door kon gaan, kondigden ze al aan dat ze samen met de makers op reis zouden gaan deze zomer. Onder de noemer Expeditie Cement brengen ze deze zomer op uitnodiging van en in samenwerking met enkele Brabantse collega's, hun selectie makers alsnog naar je toe!

De kaartverkoop voor de voorstellingen van Expeditie Cement start donderdag 17 juni om 12.00 uur.


Als Supporter krijg je korting, ook bij Cement!
Bij voorstellingen in de Verkadefabriek krijg je korting met je Supporterpas. Net als bij ons eigen programma, kun je tickets bestellen met €2 korting. Heb je een Theaterpas of een Jaarkaart? Dan kun je -op de dag zelf- een vrijkaart voor de voorstelling bestellen. Dit kan zowel online als aan de kassa. 


TE ZIEN IN DE VERKADEFABRIEK


St. Radicale Gezelligheid/Het Pijpcollectief - De wereld heeft ons failliet verklaard
vr 27 en za 28 aug, 19.30 uur en zo 29 aug 15.00 uur
De moeders van St. Radicale Gezelligheid werden werkloos. De ene moeder werd boventallig verklaard, de andere werd na dertig jaar plots ontslagen. In De wereld heeft ons failliet verklaard ontleden ze het fenomeen werk en zoeken ze een manier om met verlies om te gaan. Alle vier verlangen ze naar een radicale verandering in het arbeidsklimaat. De dochters broeden ook op wraak…Koop kaarten

Silke Huysmans & Hannes Dereere - Pleasant Island
vr 27 en za 28 aug, 21.00 uur en zo 29 aug 16.30 uur
Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, ooit Pleasant Island genoemd. Vandaag de dag is alle natuurlijke rijkdom uitgeput en is het eiland het toneel van vluchtelingenkampen. Documentair-theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere gaan, aan de hand van interviews en gesprekken die ze op het eiland opnamen, op zoek naar een perspectief. Welke vooruitzichten blijven er over op een plek die ecologisch en economisch ten gronde werd gericht?Koop kaarten


PAPIEREN VOORSTELLINGEN


Ooit van een papieren voorstelling gehoord? Bij Cement zijn er deze zomer twee te koop!

Werkplaats Van de Woestijne - In je borst is het donker

een uitvouwbare bodyscan

“The main thing is this, when you get up in the morning
you must take your heart in your two hands.
You must do this every morning.” - Grace Paley

Maar hoe doe je dat eigenlijk, je hart vasthouden? En: hoe laten we het ook weer los?

In het kader van het werk Oxygen Debt schreef Bart van de Woestijne voor Festival Cement deze 'Uitvouwbare bodyscan’, waarin je je lichaam letterlijk ruimte geeft. Een tekst ter grootte van jouw lijf.

Koop deze denkoefening voor jezelf of geef hem aan iemand anders. Om diegene eraan te   herinneren dat we ons lijf maar één keer zijn.

Hier lees je hoe je deze papieren voorstelling kunt kopen.

 


Rita Hoofwijk & Hannah Loewenthal - Being here for you
kaarten

Being here for you is een werk van Rita Hoofwijk en de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Hannah Loewenthal, dat begon als een reactie op de situatie van lockdowns en de onmogelijkheid jezelf te verplaatsen.

Ze vroegen zich af:
Moet je iets met je eigen ogen zien, het met je eigen handen aanraken om een ervaring ‘echt’ te laten zijn?
Kun je de wereld door een ander ervaren?
en vice versa:
Kun je een meest alledaagse ervaring beleven vóór een ander?

Zou het mogelijk zijn om hier te zijn voor iemand die daar is?

Ze begonnen een geschreven uitwisseling, als een verkenning van deze eenvoudige en toch complexe vraag.
Speciaal voor Expeditie Cement delen ze een deel van hun werk als 'gedrukte voorstelling'. Hiermee nemen ze je mee op de reizen die zij zelf het afgelopen jaar voor en door elkaar hebben gemaakt. Tegelijkertijd is het een verzameling postkaarten om zelf te houden of om een ander mee uit te nodigen er(gens) voor jou te zijn. Er zijn twee sets van Being Here for You.
De eerste set bestaat uit kaarten met verzoeken van Rita en reacties van Hannah. In de tweede set is het andersom en komen de verzoeken uit Zuid-Afrika, naar hier.

Er is een beperkte oplage van 50 stuks per (druk)werk. Hier lees je er meer over en vind je informatie over het kopen van de kaarten. 

Kijk op de website van Festival Cement voor het volledige programma.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!