Oscars 2021
De winnaars

Oscars 2021

De winnaars

Het was er weer een voor de geschiedenisboeken. Chloé Zhao (regisseur van Nomadland) won als tweede vrouw ooit de Oscar voor beste Regisseur. Anthony Hopkins won zijn tweede Oscar voor zijn indrukwekkende rol in The Father. Hij is nu op 83-jarige leeftijd de oudste Oscar-winnaar. En Youn Yuh-jung is de eerste Aziatische actrice met een Oscar voor beste bijrol voor haar rol in de film Minari. Bekijk hieronder alle Oscar winnaars die (hopelijk vanaf 26 mei) ook in de Verkadefabriek te zien zijn:

NOMADLAND
Oscar voor beste film, beste regisseur en beste actrice | Verwacht in mei
Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

THE FATHER
Oscar voor beste acteur en beste aangepaste scenario | Verwacht op 26 aug
Een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Met Anthony Hopkins en Olivia Colman.

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH
Oscar voor beste mannelijke bijrol | Verwacht op 3 juni
FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten te houden.

MINARI
Oscar voor beste vrouwelijke bijrol | Verwacht op 5 aug
Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken.

ANOTHER ROUND
Oscar voor beste buitenlandse film | Verwacht op 25 nov
Vier middelbare school docenten (o.a. met Mads Mikkelsen) beginnen aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

SOUND OF METAL
Oscar voor beste geluid en beste montage | Niet bekend
Het leven van een heavy-metal drummer staat op instorten als hij zijn gehoor begint te verliezen. Met de hulp van een Vietnamveteraan die tijdens de oorlog zijn gehoor verloor, leert hij met de situatie om te gaan.

PROMISING YOUNG WOMAN
Oscar voor beste originele scenario | Niet bekend
Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven.

MA RAINEY'S BLACK BOTTOM
Oscar voor beste make-up en haar en beste kostuumontwerp | onder voorbehoud
De film is gebaseerd op het toneelstuk van August Wilson. Met o.a. Chadwick Boseman en Viola Davis.

MY OCTOPUS TEACHER
Oscar voor beste documentaire | onder voorbehoud
Na jarenlang elke dag in de ijzige zee van Zuid-Afrika te hebben gezwommen, ontmoet Craig Foster een ongewone leraar: een jonge octopus met een opvallende nieuwsgierigheid.
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!