Paleis voor Volksvlijt
Een nieuw huisgezelschap

Paleis voor Volksvlijt

Een nieuw huisgezelschap

In 2019 presenteerden we samen met en Paleis voor Volksvlijt de succesvolle openluchtvoorstelling WIJ. Die samenwerking is zo goed bevallen dat we ons voor langere tijd aan elkaar committeren. Paleis voor Volksvlijt is nu naast Theater Artemis, Panama Pictures, Matzer Theaterproducties en Lucas De Man een huisgezelschap van de Verkadefabriek.

Paleis voor Volksvlijt is een beweging van mensen die zich betrokken voelen bij zaken die spelen in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Ze werkt vanuit maatschappelijke thema’s, maakt actuele kwesties zichtbaar en bespreekbaar, zet aan tot nieuwe gedachten en verandering. Paleis voor Volksvlijt doet dat door echte mensen te laten zien: ze werkt daarom met zowel vrijetijdsspelers als professionele acteurs.

Vincent van den Elshout, artistiek leider en regisseur van Paleis voor Volksvlijt: “Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere wereld. En ik wil dat doen door voorstellingen en aanverwante zaken te maken waarbij de ziel van de stad centraal staat – zodat de bewoner zich herkent en zich erkend voelt."

Het volgende project van Paleis voor Volksvlijt als huisgezelschap van de Verkadefabriek is Zij: een zomerse stadstheatervoorstelling op locatie, over wat immigranten in de Bossche volkswijken ervaren, hoe anderen naar hen kijken en met hen omgaan. Net als voor Wij wordt voor Zij samengewerkt met lokale en regionale organisaties en bedrijven en worden ambassades in de wijken opgericht. Zij is in juli te zien in de buitenlucht bij de Verkadefabriek. De kaartverkoop start naar verwachting half mei.


Foto: Karlijn van den Elshout

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!