Verwachte films
Films om naar uit te kijken

Verwachte films

Films om naar uit te kijken

 


VANAF 18 OKTOBERStudio 54
Studio 54 was het epicentrum van het hedonisme in de jaren ‘70: een plek die niet alleen het begrip “nachtclub” veranderde maar ook het symbool werd van een tijdperk. Nu, 39 jaar na de opening van deze heilige disco tempel, vertelt deze documentaire het ware verhaal achter de grootste club aller tijden.

 VANAF 25 OKTOBERThe Wild Pear Tree
 VANAF 1 NOVEMBERGirl
Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

 VANAF 8 NOVEMBERThe King
In deze muzikale road-trip neemt regisseur Eugene Jarecki de kijker mee op een indrukwekkende reis door Amerika in een Rolls Royce uit 1963, ooit eigendom van muzieklegende en King of Rock ’n Roll Elivs Presley. Meer dan 40 jaar na de dood van de zanger, onderzoekt deze documentaire de staat van het land dat Presley achter zich liet.

 VANAF 15 NOVEMBERDark River
 VANAF 29 NOVEMBERBecoming Astrid
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden.
 VANAF 6 DECEMEBERCold War
Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar IDA en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

 VANAF 13 DECEMBERShoplifters