Verwachte films
Films om naar uit te kijken

Verwachte films

Films om naar uit te kijken

 

VANAF 20 DECEMBERWildlife
De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man. 


Mary Poppins Returns
Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe film. Ze schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven.


Colette
Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.


De Fabeltjeskrant: de grote dierenbos-spelen
Na 50 jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen.

 VANAF 27 DECEMBERSomething Useful
In de poëtische roadmovie Something Useful kruisen de paden van twee vrouwen tijdens een nachtelijke treinreis van Ankara naar Izmir.


Woman at War
Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen.

 VANAF 3 JANUARI


Buddy
In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. 


Los versos del olvido
Verzen van vergetelheid is een film vol nostalgie, herinneringen, subtiele emoties en over de morele verplichting ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten.


The Favourite
Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken.

 


VANAF 10 JANUARIStan & Ollie
Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reily hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken.


Nos Batailles
Nos batailles is een meeslepend en hoopvol portret van een vader die een balans moet vinden tussen werk en vaderschap, nadat zijn vrouw spoorloos is verdwenen.


The House that Jack built
Verenigde Staten, de jaren ‘70. De hyperintelligente Jack ontwikkelt zich over een periode van twaalf jaar tot een zeer ervaren seriemoordenaar. Jack ziet elke moord als een kunstwerk op zich en bespreekt zijn gedachten hierover met de mysterieuze Verge. Terwijl de politie hem op de hielen zit, neemt hij steeds meer risico bij zijn pogingen het ultieme kunstwerk te creëren.

 


VANAF 17 JANUARI


Styx
De veertigjarige Rike is een succesvolle arts. Haar werk eist echter alles van haar. Daarom gebruikt ze haar welverdiende vakantie om een oude droom te vervullen: een solozeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan.
 


VANAF 24 JANUARI


Werk ohne Autor
Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft.

 


VANAF 31 JANUARI


Green Book
Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.