Verwachte films
Films om naar uit te kijken

Verwachte films

Films om naar uit te kijken

 


  
VANAF 21 FEBRUARI  



Mid90's
In Mid90’s, het regiedebuut van Jonah Hill, groeit de 13-jarige Stevie op in het L.A. van de jaren negentig. Zijn alleenstaande moeder is veel weg, zijn gewelddadige broer kijkt nauwelijks naar hem om. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen en leert daarbij een aantal harde, maar belangrijke levenslessen.


Can You Ever Forgive Me?
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf Lee Israel. Zij verdiende ooit haar geld door boeken te schrijven over Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgallen. Als Lee uit de smaak valt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden, opgehitst door haar loyale vriend Jack. Genomineerd voor drie Oscars.


Schapenheld
Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid? Ook te zien op Picl.

 



VANAF 28 FEBRUARI


Peterloo
Peterloo vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte slachtpartij tijdens een vreedzame, pro-democratie bijeenkomst bij St Peter´s Field in het Engelse Manchester in 1819 waarbij veel mensen uit de arbeidersklasse gewond raakten of de dood vonden.


Bloody Marie
De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.




VANAF 7 MAART



On the basis of sex
On The Basis Of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

Pajaros de verano
 Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed.

The Front Runner
Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart in The Front Runner van regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno). De film volgt de opkomst en ondergang van deze senator, die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten.

The Mule
Clint Eastwood speelt Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel.


VANAF 14 MAART