Verwachte films
Films om naar uit te kijken

Verwachte films

Films om naar uit te kijken

 VANAF 24 SEPTEMBERA Girl Missing

Ichiko (Mariko Tsutsui) werkt als privéverpleegster voor een gezin waar ze zich helemaal thuis voelt. Ze ontfermt zich niet alleen over de grootmoeder maar is ook een vertrouwelinge van de oudste zus Motoko. Op een dag verdwijnt Motoko’s jongste zusje. De kidnapper blijkt een neef van Ichiko te zijn. 


Deux

Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen. 


Effacer l'historique

In een woonwijk worden drie buren geconfronteerd met de invloed van social media op hun leven. Marie wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands dochter wordt via facebook op school gepest en Uber-chauffeur Christine is van slag omdat haar klanten weigeren om positieve recensies achter te laten. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de internetgiganten. 


Rocks

Een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. 
 


VANAF 1 OKTOBERPoeslief
Poeslief is een ode aan de kat en is een plezier om naar te kijken voor alle grote en kleine kattenliefhebbers. Abatutu is de bekendste filmkat van Nederland en geeft een kijkje in zijn leven als BK-er; Bekende Kat. Lara
Lara wordt vandaag zestig jaar en haar zoon Viktor geeft vandaag een eigen pianorecital met een eigen compositie. Viktor is niet alleen het huis, maar ook zijn moeder ontvlucht en laat ook vandaag op Lara's verjaardag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.


Bulado
Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao. De elfjarige Kenza woont samen met haar vader en opa op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. Vader en opa zijn elkaars tegenpolen wat resulteert in een relatie die steeds verder op de spits gedreven wordt. Kenza is vastberaden om naar haar eigen weg te zoeken tussen deze twee uiterste. 


QT8: The First Eight
Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn.


On the Rocks
On the Rocks speelt zich af in New York. Hoofdpersoon Laura is gelukkig getrouwd met haar man Dean. Maar als hij steeds vaker moet overwerken met een nieuwe vrouwlijke collega, vreest Laura voor het ergste. Ze vraagt de man om hulp waarvan zij denkt dat hij het meeste inzicht heeft hierin: haar vader. 


The Nest
Rory verhuist samen met zijn vrouw - Carrie - en hun kinderen naar een Amerikaanse buitenwijk op zoek naar nieuwe kansen. Maar wanneer Rory zich compleet verliest in zijn werk en Carrie teveel moeite heeft met zichzelf aanpassen raken zij steeds verder van elkaar vervreemd. The Nest toon hoe ver mensen gaan om de schijn op te houden.


Allen tegen allen
Was het fascisme een eenmalig historisch verschijndel of is het iets van allen tijden. Allen tegen Allen onderzoekt deze vraag. Het Nederlands fascisme is een onbekende geschiedenis met ruzies, intrige, scheuringen en fusies. Deels geschiedenis, deels essay, schetst de film een mechanisme waarin nationalistische gevoelens kunnen radicaliseren.


Bigfoot Family
Sinds dat de vader van Adam is teruggekeerd uit de wildernis is het ernom gezellig bij hem thuis. Zijn vader is namelijk Bigfoot en hij is een echte ster. Adam wil hier alleen niets van weten en wil liever een normaal leven, totdat zijn vader spoorloos verdwijnt. Samen met zijn moeder en de dierenvrienden van zijn vader gaat hij naar het Hoge Noorden om zijn vader te redden. VANAF 8 OKTOBERCorpus Christi
Jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden, maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Tijdens zijn werkverlof wordt hij in een dorpskapel aangezien voor een jonge priester. Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Terwijl hij dit doet ligt ontmaskering op de loer.


De Schooltuin
De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. 


Kajillionaire
Kajillionaireis de nieuwe, ontroerende en bijzonder originele drama/komedie van regisseur en scenarioschrijver Miranda July. Zwendelaars Theresa en Robert hebben 26 jaar lang hun enige dochter, Old Dolio, getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling om mee te doen aan hun volgende klus. Ze hadden niet verwacht dat hierdoor hun hele leven drastisch zou veranderen. 


Made in Italy
De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert die met zijn van hem vervreemde zoon Jack afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Terwijl Robert en Jack het huis in volle glorie herstellen, werken de vader en zoon ook aan hun relatie. En lijkt hun toekomst een verrassende wending te nemen. 
 


VANAF 15 OKTOBERMarona (8+)
Wanneer ze wordt aangereden, denkt het hondje Marona terug aan al haar baasjes waar ze zo dol op is geweest. Met haar lieve en vorlijke karakter bracht Marona in elk huis waar ze woonde plezier en liefde.The Painted Bird
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. 


Antoinette dans les Cevennes
De film speelt zich af in het prachtige berggebied. Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar een romatische week met haar geheime minnaar Vladimir. Helaas zegt Vladimir op het laatste moment af voor een wandelvakantie met zijn vrouw. Antoinette twijfelt geen moment en besluit haar geliefde achterna te reizen.


Jeanne d'Arc
Het verhaal over de vijftiende-eeuwse heldin Jeanne d'Arc is al vele malen verteld, maar nog nooit zo exentriek en experimentaal als door Bruno Dumont. Deze film draait om het einde van haar leven. Nadat ze het Franse leger tijdens de Honderdjarige Oorlog naar een overwinning heeft geleid, volgt een proces waarin ze beschuldigd wordt van ketterij.


Prison for Profit
In 2011 werd de eertste privaat gerunde penitentiaire inrichting geopend in Zuid-Afrika. Het zou de beste faciliteiten krijgen en een humane behandeling voor ruim drieduizend gevangenen, voor de laagste prijs. Maar niets bleek minder waar. Uit gelekte bewakingsvideo's, getuigenissen en een onderzoek van Ruth Hopkins wordt duidelijk wat de privatisering van gevangenissen inhoudt.
 

Jackie en Oopjen 
Jackies moeder werkt bij het Rijksmuseum en daarom is Jackie daar vaak te vinden. Wanneer zij een keer na sluitingstijd langs een beroemd Rembrandt schilderij loopt gebeurt er iets wonderbaarlijks. De ogen van Oopjen - die op het schilderij afgebeeld staat - volgden Jackie. Plotseling staat Oopjen voor haar neus. Jackie moet er eerst niks van weten, maar beseft later toch dat dit echt is. Samen gaan ze op zoek naar het verloren zusje van Oopjen.

 VANAF 22 OKTOBERSweet Thing
Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd. 


I am Greta
Een prachtige documentaire over de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. De film volgt Greta op de voet tijdens ontmoetingen met wereldleiders, bij protestbijeenkomsten maar ook bij haar ouders thuis. De film laat zien hoe deze klimaatactiviste zo beroemd is geworden en wat daar aan vooraf is gegaan. Een zeer persoonlijke documentaire waar je diep geroerd weer uit komt.
 


VANAF 29 OKTOBERFarewell Paradise
Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland. Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. 


Hope
Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.


Buurman & Buurman
De klunzige buurmannen zijn weer terug! Samen gaan ze allerlei avonturen aan zoals pannenkoeken bakken, een appeldief proberen te vangen en zelfs experimenteren met een zelfgemaakte vliegmachine! Helaas zijn de buurmannen niet zo heel handig en loopt het één en ander in de soep.


La Última Primavera
In een sloppenwijk net buiten Madrid krijgen de bewoners te horen dat zij hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. David - de vader van het gezin - wil niet bij de pakken neerzitten en is op zoek naar een oplossing. La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-democratisch verhaal.


Everything - The Real Thing Story

Een documentaire over hoe Groot-Brittanië in de jaren '70 werd verdeeld door raciale spanningen. Tegelijkertijd scoorde The Real Thing - de eerste 'zwarte' band ooit - een nummer 1-hit. Zij vertellen hun ongelooflijke verhaal: van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York. 

 


VANAF 5 NOVEMBERThe Singing Club
Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert Kate - die deze last meedraagt - een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. 


Idiot Prayer (special Nick Cave)
In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano. Unieke akoestische uitvoeringen komen voorbij in de stille grandeur van Alexandra Palace. Idiot Prayer werd in juni opgenomen toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam.

Just 6.5
Meer informatie volgt

Blackbird
Meer informatie volgt

De Vogelwachter
De Vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziels alleen op een afgelegen eiland. Hij is hier zielsgelukkig totdat hij een bericht krijgt dat zijn post wordt opgeheven. Maar de afgedankte vogelwachter gaat niet bij de pakken neerzitten en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

 


VANAF 12 NOVEMBERNo Time To Die
In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. 


Le meilleur reste à venir
Meer informatie volgt


VANAF 19 NOVEMBERPolice
De Parijse agenten Virginie, Erik, Aristide hebben de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin naar het vliegveld te brengen voor zijn uitzetting. Maar tijdens een lange nacht in de politieauto zijn ze vooral bezig geweest met hun eigen problemen. Daarnaast hebben ze ook nog te maken met de dagelijkse menselijke misère van hun politiewerk.


The Perfect Candidate
Meer informatie volgtVANAF 26 NOVEMBERAznavour, le regard de Charles
 
In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. en paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.


Soul
Meer informatie volgt. VANAF 10 DECEMBERKom hier dat ik u kus
Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. 
VANAF 7 JANUARIPieter Konijn

Ondanks dat Bea, Thomas en alle andere konijn zijn gegroeid tot één grote familie, kan Pieter zijn ondeugende reputatie niet van zich af schudden. Wanneer hij buiten de tuin op avontuur gaat komt hij in de problemen. Zijn familie gaat hun best doen om hem te vinden. 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!