Zomer in de Verkadefabriek
Film & theater, binnen en buiten!

Zomer in de Verkadefabriek

Film & theater, binnen en buiten!


* IN DE VERKADEFABRIEK IS HET GOED TOEVEN DEZE ZOMER *
in juli en augustus pakken we uit, binnen én buiten


We starten in juli met de Buitenbios. Elke dag, tot en met eind augustus, op de binnenplaats bij de Serre. Bij mooi weer onder een schitterende Bossche sterrenhemel. Regen? Alleen dan verhuizen we naar binnen, want de film gaat elke avond door. Deze zomer maak je er bovendien een extra feestelijke avond van met de Buitenbios-borrelplank: heerlijk met een flesje rosé of selectie speciaalbiertjes!

Als het héél erg heet is (of juist héél erg belabberd weer), bieden onze koele filmzalen hoe dan ook een fijne escape, ook overdag.  Elke maandag komt de nieuwe speelweek met alle films online, alle verwachte films voor de komende tijd vind je hier. Goed om te weten: we maken in de Verkadefabriek gebruik van luchtverversing, dus geen extra corona-verspreidingsrisico's.

In de zomer is er ook weer theater: buiten én binnen. Zo zie je in juli en augustus Het goede heertje van Verkadeniet in de Villa, maar op de Binnenplaats bij de Serre. Het verhaal over de boekhouder van de Verkade, die zich behalve met koekjes en boekhouden vooral bezighield met rijkdom en een luxe leven, was een regelrechte hit tijdens 24 uur Verkadefabriek en speelde in februari maar liefst 16 keer in een bomvolle villa. Was je er niet bij, grijp dan nu je kans om Simon Heijmans de sterren van de hemel te zien spelen in de openlucht.

Nieuwsgierig? Koop hier je kaartjesEr is niet alleen theater voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Zondag 16 augustus zijn onze achterbuurtjes, theatergezelschap Blauwgras, buiten te vinden met de voorstelling Groenteland 4+. We gaan plantjes zaaien, wortel-schieten en oogsten. Je hoort de radijzen en wortels groeien, daar zorgt de tuinman voor. Groenteland is een muzikale voorstelling over groeiende groentes.

Kom je mee ontdekken en spelen? Koop hier snel je kaartjes.


* OOK TE ZIEN IN AUGUSTUS *


Programma's die we dit voorjaar jammer genoeg hebben moeten missen, maar die we nu gelukkig opnieuw een plekje hebben kunnen geven.

Steef de Jong - Sisi Boy
do 20 aug, 19.00 en 21.00 uur | Grote Zaal
Op Theaterfestival De Parade was Sisi Boy een enorme hit en deze zomer speelde Steef de Jong maar liefst vier keer in een uitverkocht Carré. Gebaseerd op het werk voor de parade, maakte Steef de Jong zijn avondvullende voorstelling. Trouw en de Volkskrant gaven vier sterren.
Meer informatie en kaartjes

Lucas De Man - Een democratische avond voor bijna iedereen
vr 21 aug, 20.30 uur | Grote Zaal
Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? Een democratische avond voor bijna iedereen is een onderzoek van huismaker Lucas De Man naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Wees bereid om geprikkeld te worden!
Meer informatie en kaartjes

Alex Roeka - Rauwe Genade
za 22 aug, 19.00 en 21.00 uur | Grote Zaal
Hij maakt al ruim 25 jaar muziek, was regelmatig in de Zondageditie te horen en is na twee jaar weer - én een paar maanden coronavertraging - terug met een nieuwe voorstelling. Kom luisteren naar Alex Roeka.
Meer informatie en kaartjes

Minoux - Niet de vaders
vr 28 en za 29 aug, 19.00 en 21.00 uur | Grote Zaal
Na de première van Moeder mag niet dood in de Verkadefabriek en de succesvolle tournee die daarop volgde, is Minou Bosua terug met de nieuwe voorstelling Niet de vaders. Hierin speelt ze ‘vader en moedertje’ op hoog niveau. Met Eelco Smits -acteur bij Internationaal Theater Amsterdam- en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon: Jimmy Parker.
Meer informatie en kaartjes


* EN VERDER *


* Serveren we lekker 's zomerse gerechten in ons café-restaurant. Check het menu.
* Start in september het nieuwe seizoen met heel veel mooi theater, cabaret, dans en muziek. Stay tuned!

Het is een heerlijke zomer, zien we jou ook nog binnenkort?

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!