Zomer in de Verkadefabriek
Film & theater, binnen en buiten!

Zomer in de Verkadefabriek

Film & theater, binnen en buiten!


FILMPJE ONDER DE STERRENHEMEL
ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK


We starten in juli met de Buitenbios. Elke dag, tot en met eind augustus, op de binnenplaats bij de Serre. Bij mooi weer onder een schitterende Bossche sterrenhemel. Regen? Alleen dan verhuizen we naar binnen, want de film gaat elke avond door. Filmprogrammeur van de Verkadefabriek Jan van den Brink heeft weer een fijn programma voor je in petto. Specials, klassiekers en gloednieuwe releases; een heerlijke mix! 

  


LEKKER KOEL IN ONZE FILMZALEN
ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK


Als het héél erg heet is (of juist héél erg belabberd weer), bieden onze koele filmzalen hoe dan ook een fijne escape. 's Avonds én overdag. Elke maandag komt de nieuwe speelweek met alle films online. Alle verwachte films voor de komende tijd vind je hier. Wij kijken alvast ontzettend uit naar The Father en Un Triomphe.

Goed om te weten: we maken in de Verkadefabriek gebruik van luchtverversing, dus geen extra corona-verspreidingsrisico's - fijn!
 

THEATER IN DE OPEN LUCHT
ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK


In de zomer is er ook weer theater. Openluchttheater! Een jaartje later dan gepland maken we samen met ons huisgezelschap Paleis voor Volksvlijt het vervolg op de zomerproductie van 2019. Na het succes van WIJ waar we 10 voorstellingen voor meer dan 3000 bezoekers speelden, presenteren we nu ZIJ.

ZIJ is een ode aan de immigrant in de Bossche volkswijk. Een zomerse voorstelling over wat hij en zij ervaren, hoe anderen naar hen kijken en met hen omgaan. ZIJ gaat over de verrijking van buurten en wijken, over spanning, over nieuwe inzichten en opvattingen, over geloof, samenleven en over waarden en normen. Over Bossche beuling en baklava, kienen en koran.

In een Bossche buurt komt een Turkse familie wonen die een supermarkt begint. Ze moeten omgaan met vooroordelen en onverwachte wendingen, maar die worden met humor opgepakt en overwonnen. Regisseur en maker Vincent van den Elshout heeft net als in WIJ gezocht naar een manier om pijnlijke situaties bloot te leggen en ze met humor aan te pakken zonder ze weg te lachen. In de vrolijke voorstelling waarin heel veel gebeurt, staat het menselijke centraal.

Paleis voor Volksvlijt en Verkadefabriek - ZIJ
za 10 juli, 19.00 & 21.00 uur
zo 11 juli, 14.00 & 16.00 uur
wo 14 juli, 19.00 & 21.00 uur
do 15 juli, 19.00 & 21.00 uur
vr 16 juli, 19.00 & 21.00 uur
za 17 juli, 19.00 & 21.00 uur
zo 18 juli, 14.00 & 16.00 uur
wo 21 juli, 19.00 & 21.00 uur
do 22 juli, 19.00 & 21.00 uur
vr 23 juli, 19.00 & 21.00 uur

Nieuwsgierig? Lees er alles over op verkadefabriek.nl/zij en koop kaarten

      


NOG ÉÉN BIERTJE DAN
ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK


Deze zomer kun je weer volop terrassen bij de Verkadefabriek. Kies een plekje in de zon, of juist in de schaduw van het mooie groen van de bomen of.. onder de gezelligste parasols van Den Bosch. We hebben de koelkast vol fris en fruitigs staan, bakken ‘eigen zoet’, serveren heerlijke -volledig biologische- gerechten en tappen de fijnste biertjes voor je. Nog één biertje dan?


AUGUSTUS FESTIVALMAAND
ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK


We hebben wat in te halen met zijn allen! En dat geldt ook voor de verschillende festivals die gedurende het jaar normaalgesproken te gast zijn in de Verkadefabriek.

In augustus komt Theaterfestival Boulevard langs in onze theaterzalen. Net zoals elke zomer, maar wel een weekje langer dan normaal. Genieten! Van 5 tot en met 22 augustus staat het festivalhart in het Zuiderpark en zijn er op diverse locaties in en om de stad prachtige voorstellingen te zien. We zijn blij dat ook wij weer makers en liefhebbers verwelkomen!

Ook in augustus: Festival Cement. Onder de noemer Expeditie Cement brengen ze deze zomer hun selectie makers alsnog naar je toe.

Binnenkort vind je het programma online en zie je ook welke makers er in de Verkadefabriek te bewonderen zijn. De kaartverkoop van beide festivals start donderdag 17 juni.  


ZOMER IN DE VERKADEFABRIEK
EN DAARNA?


In september starten we met een prachtig nieuw seizoen bomvol theater, cabaret, dans en muziek. En met bomvol bedoelen we ook écht bomvol. Podiumprogrammeur Wouter heeft een fijn programma samengesteld met uitgestelde hoogtepunten en prachtige nieuwe producties!
 

Houd je mail en de website in de gaten voor updates en zet de volgende data vast in je agenda: het programma staat online vanaf vrijdag 16 juli. Als Supporter koop je vanaf maandag 19 juli kaarten met korting, drie dagen eerder dan de rest van de wereld.  

Het wordt een heerlijke zomer in de Verkadefabriek!

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!