Fonds Podiumkunsten beloont Verkadefabriek
Subsidie-aanvraag toegewezen

Fonds Podiumkunsten beloont Verkadefabriek

Subsidie-aanvraag toegewezen

Het Fonds Podiumkunsten heeft de Verkadefabriek voor 2016 en 2017 een extra subsidie van € 100.000 toegekend. Het fonds beloont daarmee het gevoerde beleid en de toekomstplannen van de Verkadefabriek – als enige middelgrote theaterzaal in het zuiden.

Het Fonds Podiumkunsten beoordeelt de artistieke positie van de Verkadefabriek als ‘zeer goed’, door onder meer de manier waarop het de rol van theater in de stedelijke omgeving versterkt en de betrokkenheid van publiek met theatermakers intensiveert.

In de beoordeling stelt het fonds dat ‘de Verkadefabriek een stevige plaats binnen de gemeentelijke culturele infrastructuur inneemt’ en regionaal talent een podium biedt. Het prijst de goede samenwerking met andere podia en festivals, en vindt de introductie van en samenwerking met stadskunstenaar Lucas De Man ‘voorbeeld stellend’.

Met het gevoerde beleid en de toekomstplannen ziet het Fonds Podiumkunsten de Verkadefabriek als een ‘toonaangevend theater onder de grote rivieren’. De toegezegde subsidie van € 100.000 is € 30.000 meer dan de Verkadefabriek afgelopen jaren van het Fonds Podiumkunsten ontving en bedoeld voor de programmering.

Lees hier de beoordeling.

Meer over de subsidie-aanvragen en –toekenningen lees je hier op de site van het Fonds Podiumkunsten.

X