Verkadefabriek verbijsterd over aangekondigde bezuinigingen
In uitgelekte interne discussienota

Verkadefabriek verbijsterd over aangekondigde bezuinigingen

In uitgelekte interne discussienota

Vandaag (24 september) publiceerde het Brabants Dagblad delen uit een uitgelekte interne discussienota waaruit zou blijken dat het College van B en W van plan is structureel € 400.000 te korten op de subsidie voor de Verkadefabriek.

We zijn verbijsterd: met een dergelijk omvangrijke bezuiniging zou het (in 2011 met de gemeente overeengekomen) cultureel ondernemerschap van de Verkadefabriek rigoureus worden bestraft. In elf jaar tijd heeft de Verkadefabriek zich, met voortdurend groeiende eigen inkomsten en een rap krimpend aandeel subsidie, ontwikkeld tot een landelijk toonaangevende culturele ontmoetingsplek met een breed aanbod voor een divers publiek.

Nu onverkort en ineens € 400.000 bezuinigen leidt onherroepelijk tot ernstige schade aan het culturele aanbod in de Verkadefabriek – en daarmee de stad. De Verkadefabriek zal er haar nationale toppositie als vooraanstaand cultureel centrum door verliezen. En het imago van ’s-Hertogenbosch als cultuurstad raakt er zeker door ondermijnd.

Het krantenbericht is echter gebaseerd op een interne discussienota. En de Verkadefabriek is uitgenodigd door het College van B en W om samen te zoeken naar een constructieve en gezamenlijke aanpak, waarmee we ons ondernemerschap en een geleidelijke vermindering van subsidie kunnen laten samengaan. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om te beslissen.


Gelukkig staan we niet alleen, lees hier over de vele reacties.
 

X