Na de bezuinigingen: aan de slag!
Samen kunst en cultuur in de stad toegankelijk houden

Na de bezuinigingen: aan de slag!

Samen kunst en cultuur in de stad toegankelijk houden

De kogel is door de kerk, de gemeenteraad ging akkoord met de voorgestelde bezuinigingen: de Verkadefabriek moet het de komende jaren gefaseerd doen met veertig procent minder subsidie, € 350.000 eraf.

Een hard gelag. Waar we nog steeds moeite mee hebben. We snappen niet dat een stad die aantrekkelijk wil zijn voor bewoners, bezoekers en bedrijven (uit binnen- en buitenland) zo rigoureus snijdt in het cultuuraanbod – nota bene dat wat die aantrekkingskracht mee vormt. En we vinden onverminderd dat kunst en cultuur 'gewoon' een wezenlijk onderdeel vormen van het dagelijkse leven in de stad, en dat die toegankelijk moeten blijven voor zo veel mogelijk mensen.

Maar enfin, blik vooruit. Aan de slag. Werk aan de winkel.

Want we zullen het nu nog meer zelf, met z’n allen moeten doen: Verkadefabriek en bezoekers, partners, sponsors. Samen zorgen dat cultuur in ‘s-Hertogenbosch breed en bereikbaar blijft voor een divers publiek, dat je in de Verkadefabriek de voorstellingen en films kunt blijven zien die er toe doen.

Hoe?

Vooral door te blijven komen en te genieten hier, het draait tenslotte allemaal om jouw bezoek en betrokkenheid. Kom bijvoorbeeld naar de spectaculaire kerstvoorstelling, maak er een uitje met de hele familie van. Neem een VF*Pas, daarmee help je de Verkadefabriek én krijg je fikse korting. Of word Supporter, dan steun je ons cultureel en financieel.

En verder?

Verder zijn er diverse plannen waarmee we de tekorten proberen aan te vullen. Zo zouden we graag, met financiële steun van ‘aandeelhouders’, het gebouw van de gemeente overnemen. En er zo niet alleen de ontmoetingsplek voor maar ook ván de Bosschenaren van maken. We denken over een hotel in de leegstaande villa naast de Verkadefabriek – investeerders zijn welkom. En andere, goede ideeën zijn natuurlijk van harte welkom. Suggesties? Laat ze ons vooral weten.

Met dit soort initiatieven en jouw steun willen we garanderen dat de Verkadefabriek, maar vooral het kunst- en cultuuraanbod in onze stad, behouden blijft. Met en voor jou. Aan de slag!

Lees hier het interview met Jan van der Putten (directeur Verkadefabriek) over de bezuinigingen, in 073 Magazine.

X