Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

 

I, TONYA - vanaf donderdag 22 februari
Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.
Lees meer


THE INSULT - vanaf donderdag 22 februari
In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. 
Lees meer


HANNAH - vanaf donderdag 22 februari
Het leven van Hannah krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat Hannah door met de dagelijkse dingen.
Lees meer


PHANTOM THREAD
- voorpremière vanaf woensdag 28 februari

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. 
Lees meer


MARLINA DE MURDERER
- première

Een bijzonder stijlvolle en betoverende feministische western uit Indonesië. De film heeft een prachtige muziekscore en betoverende cinemascoopbeelden, waarvan gezegd wordt dat ze beter gelukt zijn dan in Tarantino’s The Hateful Eight.
Lees meer


THE SHAPE OF WATER - première
13 Oscarnominaties heeft Guillermo del Toro op zak met zijn romantische scifi The Shape of Water, waaronder die voor beste film en beste regisseur. 
Lees meer


THE FLORIDA PROJECT
- 2e week

The Florida Project is een drama van Sean Baker met Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair.
Lees meer


7 GIORNI - 2e week - ontbijtfilm op zondag
In 7 Giorni (7 Days) ontmoeten Ivan en Chiara elkaar op het Italiaanse eiland Levanzo waar zij de bruiloft van Ivans broer en Chiara‘s beste vriendin moeten voorbereiden. 
Lees meer


THE POST
- 3e week 

The Post (2 oscarnominaties!) is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, geregisseerd door Steven Spielberg. 
Lees meer


WILD - 3e week - ontbijtfilm op zondag
André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen.
Lees meer


MÉDECIN DE CAMPAGNE
- 4e week

Médecin de Campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt.
Lees meer


HET LEVEN IS VURRUKKULLUK - 4e week
Het Leven is Vurrukkulluk is een film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda ontmoeten.
Lees meer


DARKEST HOUR – 5e week
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Lees meer


THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
– 6
e week
Een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges). Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.
Lees meer


CALL ME BY YOUR NAME - 6e week
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. 
Lees meer


THE LEISURE SEEKER
- 7
e week
Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen.
Lees meer


LOVING VINCENT 
- 17e week

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Lees meer

 KINDERFILMSDE HAZENSCHOOL - vanaf donderdag 22 februari
Hazenjongen Max heeft 'n vurige wens: lid worden van de coolste jeugdbende van de stad. Met capriolen in een modelvliegtuig probeert hij indruk te maken op de bendeleden. 
Lees meer


BOB DE BOUWER - première
Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.
Lees meer


DE IJSLANDBENDE
- voorpremière

De 12-jarige Sem wil ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie naar IJsland.
Lees meer


EARLY MAN
- 3e week

Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun Het Schaap. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. 
Lees meer


PEUTERPRET - STIP EN VLEK DOEN WEER GEK

Zo 25 feb, 11.00 uur
De vrolijke konijnenvriendjes Stip en Vlek tuimelen van het ene avontuur in het andere. Ze bakken broodjes, doen acrobaten na, krijgen de waterpokken en bouwen een feestje. Deze Zweedse poppenanimatie met charmante Vlaamse voice-over staat bol van herkenbare situaties en grapjes voor kleine en grote mensen.


 FILMSPECIALSFILMCURSUS DÉJÀ VU - THE FLORIDA PROJECT

Do 22 feb, 19.30
Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder. Ontdek je een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als ‘wat bedoelt de regisseur?’ en ‘wat is de achterliggende gedachte van een scène?’


SANDRA GELLER - RUSSISCHE AVANT-GARDE

Zo 25 feb, 12.00 uur 
Verhaalconcert over het Avant-gardisme in de beeldende kunst, poëzie, theater & film in Rusland. Presentatie van Sandra Geller in samenwerking met Oleg Fateev, bajanspeler en zanger, en Simone Sou, percussioniste. De Russische Avant-garde: een romance met de revolutie. Film: De Kleur van Granaatappels. Kaarten zijn inclusief lunch, exclusief drankjes.FILMONTBIJT

Zo 25 feb, v.a. 11.00 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 11.00 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films). Keuze uit Het Leven is Vurrukkulluk of The Leisure Seeker.

EOS: CÉZANNE - PORTRAITS OF LIFE
Zo 25 feb, 14.30 uur
Exhibition on Screen is verheugd om een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar te presenteren. Toegewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, opent de tentoonstelling in Parijs voordat deze naar Londen en Washington reist. 


SNEAK PREVIEW 
Di 27 feb, 21.15 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.