Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

 

LOVING VINCENT - voorpremière
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Lees meer


DAPHNE
- première

Daphne is 31 en woont in Londen. Drukke dagen, hectische nachten, vrienden, mensen, minnaars, het zijn allemaal welkome afleidingen naast het sluimerende gevoel dat haar leven op een of andere manier vastloopt.
Lees meer


KLEINE IJSTIJD - première
Een film van Paula van der Oest met een topcast, met o.a Monic Hendrickx, Hannah Hoekstra, Ariane Schluter en Cees Geel. De film vertelt het verhaal van een groep bandleden die na een lange tijd weer bij elkaar komt. De reünie zou een chaotische en met drank overgoten avond moeten worden, totdat een van de vrienden verschijnt met een nieuwe, veel jongere vriendin. De vriendschap van de groep wordt flink op de proef gesteld.
Lees meer


THE GLASS CASTLE - première
Een liefdevolle verfilming van de gelijknamige autobiografie van journalist Jeannette Walls. Als kind zwierf zij met haar non-conformistische ouders, twee zusjes en een broertje door Amerika en werd min of meer aan haar lot overgelaten. 
Lees meer


BORG MCENROE
- 2e week

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe.
Lees meer


GOOD TIME - 2e week
Good Time is een hypnotiserende misdaad thriller over familie en noodlot.
Lees meer


HHHH - THE MAN WITH THE IRON HEART - 2e week
Het verhaal van een van de gevaarlijkste personen van het naziregime, en de dappere mannen en vrouwen van het verzet die vastbesloten waren hem ten onder te brengen.
Lees meer


JAN SIERHUIS ZELFPORTRET - 2e week
In de documentaire Jan Sierhuis zelfportret kijkt Jan Sierhuis (1928), tijdens het schilderen van zijn laatste zelfportret, terug op zijn bewogen en kleurrijke leven.
Lees meer


LIEFDE IS AARDAPPELEN - 2e week
Documentairemaker Aliona van der Horst vertelt het verhaal van haar Russische moeder en haar vijf zussen. Een Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin.
Lees meer


SCHOOL LIFE - 2e week
School Life is een bijzondere documentaire over twee leraren die een jaar lang worden gevolgd op Headfort, een Ierse kostschool. 
Lees meer


TSCHICK
- 2e week

Twee jonge jongens stelen een auto en vertrekken uit Berlijn. Het begin van een wild avontuur waarbij ze een zomer beleven om nooit meer te vergeten.
Lees meer


THE FOX
- 3e week

The Fox is een spannende thriller die zich afspeelt tegen een achtergrond van vuil spel in de politiek en met onze privacy als inzet.
Lees meer


BLADE RUNNER 2049
- 3e week

In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken.
Lees meer


LOVELESS
 - 3e week
De film draait om een jong stel dat in hun echtelijke strijd niet alleen elkaar, maar ook hun zoon kwijtraakt. Als hun 12-jarige zoon verdwijnt, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen.
Lees meer


BOER PEER
- 4e week

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek boer Peer (97 jaar) hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft, fascineerde Daan enorm. 
Lees meer

WALK WITH ME - 4e week
Een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. 
Lees meer


VICTORIA AND ABDUL
- 5e week
Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.
Lees meer


TULIPANI
 - 6e week

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen.
Lees meer


THE BEGUILED
- laatste week

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Met Colin Farrel en Nicole Kidman. 
Lees meer
KINDERFILMSDIKKERTJE DAP - 3e week
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt. 
Lees meer


HOTEL DE GROTE L
- herfstvakantie film

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor.
Lees meer

 FILMSPECIALS ONTBIJTFILM - THE LONGEST RIDE
Zo 22 okt, 12.00 uur
Goed ontbijten is goed starten. Start je zondag smaakvol en schuif aan bij het Filmontbijt. Een goed ontbijt (11.00 uur) gevolgd door een heerlijke film (12.00 uur).
Lees meer


FILMCURSUS: FILM EN FILOSOFIE - UZAK

Wo 25 okt, 19.30 uur
Kunnen we fictie en werkelijkheid onderscheiden in films? Willen we dat eigenlijk wel? En wat doen regisseurs met deze kwesties? Welke rol speelt de camera en de manier waarop waarneming in beeld wordt gebracht? Met de films in deze reeks gaan we dieper op deze kwesties in. 
Lees meer


SNEAK PREVIEW 
Di 24 okt, 21.30 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.