Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

THE RIDER - première
Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.
Lees meer


DER HAUPTMANNpremière
Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. 
Lees meer


NICO, 1988première
Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties.
Lees meer


FOXTROT
- 2e week

Vader Michael en moeder Daphna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht, als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken een stuk complexer.
Lees meer


FINDING YOUR FEET - 2e week
Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.
Lees meer


BEWAREN
- 2e week - ontbijtfilmkeuze

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt.
Lees meer


UNE SAISON EN FRANCE
- 3e week - ontbijtfilmkeuze

Een Afrikaanse leraar vlucht vanwege het oorlogsgeweld in zijn land naar Frankrijk, waar hij verliefd wordt op de Franse vrouw die zich over hem en zijn gezin ontfermt.
Lees meer


LADY BIRD
- 3
e week
Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.
Lees meer


AUS DEM NICHTS - 4e week
In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. 
Lees meer


GOD'S OWN COUNTRY - 4e week
Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.
Lees meer


HOSTILES - 4e week
In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne opperhoofd en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond.
Lees meer


BANKIER VAN HET VERZET
- 7e week

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. 
Lees meer


DE WILDE STAD - 8e week
Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). Een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. 
Lees meer


THE POST
- 12e week 

The Post is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, geregisseerd door Steven Spielberg. 
Lees meer


DARKEST HOUR
- laatste week

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Lees meer

 KINDERFILMSHOBBYHORSE REVOLUTION - vanaf woensdag 25 april
Grappige én ontroerende documentaire over Finse tieners met groeipijnen, die hun eigen stem en talent ontdekken in een nieuwe rage: het rijden op ouderwetse stokpaardjes.
Lees meer


PIETER KONIJN
- 5e week

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand.
Lees meer


RIKKIE DE OOIEVAAR
- 6e week

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. 
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 22 apr, v.a. 11.00 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 11.00 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films). Deze week de keuze uit Une Saison en France, Bewaren en Darkest Hour.

SNEAK PREVIEW 
Di 24 apr, 21.10 uur 
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.