Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

 

BREATHE - vanaf donderdag 14 december
Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders.
Lees meer


THE PARTY - vanaf donderdag 14 december
The Party is een zwarte komedie, vol scherpe dialogen. De nieuwe film van Sally Potter (Orlando) spat van het scherm met briljante rollen. The Party werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.
Lees meer


DR. KNOCK - vanaf donderdag 14 december
Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten.
Lees meer


ON BODY AND SOUL
- vanaf donderdag 14 december

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre.
Lees meer


HUMAN FLOW - vanaf donderdag 14 december
Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. Laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen zien.
Lees meer


VISAGES VILLAGES - Vanaf donderdag 14 december
In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. 
Lees meer


INSTANT DREAMS - vanaf donderdag 14 december
Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid. Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de instant film aankondigt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. 
Lees meer


FINAL PORTRAIT
- première

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date).
Lees meer


THELMA - première
Romantische, bovennatuurlijke thriller van Joachim Trier met Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen.
Lees meer


WONDERSTRUCK - première
Met het adembenemende Wonderstruck tekent Todd Haynes voor zijn meest ambitieuze film tot op heden. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt en Rose een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.
Lees meer


VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE
- 2e week

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.
Lees meer


IL COLORE NASCOSTO DELLE COSE - 2e week
Emma werd blind op haar zestiende, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om een zelfstandig leven te leiden met een eigen praktijk voor osteopathie. Ze is onlangs gescheiden en de succesvolle reclamemaker Teo lijkt de perfecte kandidaat om een leuke tijd mee te hebben. Een aanvankelijk oppervlakkige flirt mondt uit in een zinderende romance.
Lees meer


THE KILLING OF A SACRED DEER - 2e week
Dr. Steven Murphy is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw Anna (oogarts) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin, een vaderloze tiener die Steven onder zijn hoede heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. 
Lees meer


BATTLE OF THE SEXES
– 3e week

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid.
Lees meer


INSYRIATED – 3e week

Insyriated vertelt een verhaal van een familie, opgesloten in een huis, terwijl buiten de bommen afgaan en sluipschutters op scherp staan. De moeder Oum Yazan van drie kinderen probeert wanhopig haar familie in leven te houden, in afwachting of haar man nog zal thuiskomen. Ze leven in constante spanning, angst en gevaar.
Lees meer


DE RODE ZIEL – 3e week
Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held? De documentaire De Rode Ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden. In een mozaïek van intieme portretten spreken gewone hedendaagse Russen over hun trauma’s, geworteld in een gewelddadig verleden. Verhalen van trots en pijn wisselen elkaar af.
Lees meer


C'EST LA VIE - 4e week
Van de makers van Intouchables en Samba. Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e-eeuws kasteel.
Lees meer


HAPPY END - 4e week
Happy End is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (Elle) en Jean-Louis Trintignant (Amour). 
Lees meer


THE SQUARE
- 5e week

Winnaar van de Gouden Palm voor beste film tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes! Een museum voor moderne kunst huurt een PR-bureau in om reclame te maken voor een nieuwe installatie. 
Lees meer


LOVING VINCENT 
- 7e week

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Lees meer


BOER PEER
- 11e week

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek boer Peer (97 jaar) hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft, fascineerde Daan enorm. 
Lees meerKINDERFILMSDE DIEREN UIT HET HAKKEBAKKEBOS - première
De dieren uit het Hakkebakkebos hebben een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. 
Lees meer


DE FAMILIE SLIM - 2e week
De film gaat over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie, zijn uitvindingen mislukken altijd. De familie belandt ergens in Niemandsland na een valse uitnodiging voor Inventicon. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding?
Lees meer


COCO 6+ (NL) 2D - 3e week
Disney-Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Voor de vertoning van Coco zit de korte film Olaf’s Frozen Adventure.
Lees meer


PEUTERPRET - RITA & KROKODIL

Peuterpret is dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is. Na de film is er een glaasje ranja en wat lekkers. En dan ga je knutselen, zingen of dansen. 
Lees meer

 FILMSPECIALS
 DE RODE ZIEL - INCL. Q&A MET JESSICA GORTER
Do 14 dec, 19.00 uur | €10,00 / Supporter €9,00

Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held? De documentaire De Rode Ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden. In een mozaïek van intieme portretten spreken gewone hedendaagse Russen over hun trauma’s, geworteld in een gewelddadig verleden. Verhalen van trots en pijn wisselen elkaar af. Inclusief Q&A met de regisseuse na afloop.


ONTBIJTFILM – WEG VAN JOU

Zo 17 dec, 12.00 uur | €15,50
Goed ontbijten is goed starten. Start je zondag smaakvol en schuif aan bij het Filmontbijt. Een goed ontbijt (11.00 uur) gevolgd door een heerlijke film (12.00 uur).


HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS - INCL. Q&A MET STEF FRERIKS
Zo 17 dec, 14.00 uur | €10,00 / Supporter €9,00

Het Mysterie van de Melkrobots is een documentaire over kwetsbaarheid van de moderne boer. Johan van Rijthoven is een moderne boer die er alles voor over heeft om een gezond boerenbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Omdat zijn koeien om onverklaarbare redenen niet genoeg melk meer geven, waardoor zijn bedrijf met de ondergang bedreigd wordt, bindt de melkveehouder de strijd aan met de multinational die hem melkrobots geleverd heeft. In de documentaire probeert Stef samen met de boeren uit verschillende sectoren een nieuwe balans te brengen.


SNEAK PREVIEW 
Di 12 dec, 21.30 uur
Di 19 dec, 21.30 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.