Kijk achter de schermen, voorbij de eerste blik
Volop nieuwe filmcursussen in het voorjaar

Kijk achter de schermen, voorbij de eerste blik

Volop nieuwe filmcursussen in het voorjaar

Meer weten over film, regisseurs, het gebruik van symboliek en enscenering? Onze filmcursussen serveren je een inhoudelijk kijk achter de schermen, voorbij de eerste blik. Er valt immers altijd meer te ontdekken: nieuwe werelden, verborgen betekenissen, verrassende perspectieven, andere kanten. Ontdek ze en laat je inspireren door ervaren docenten met kennis van (onvermoede) zaken.

In de nieuwe korte cursus Cinema Skandinavia vertonen en bespreken we enkele hoogtepunten uit het hoge noorden. In de nabesprekingen gaat filmdocent Mark Meuldijk in op de dieper liggende thema’s en filmtaal. De cursus wordt omlijst door fragmenten uit documentaires en interviews met de makers.
 
Déjà Vu
Vol enthousiasme graven we onder de oppervlakte van een aantal (première)films. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: ‘wat bedoelt de regisseur?’ en ‘wat is de achterliggende gedachte van een scene?’.
 
Psychologie is van alledag. Je hebt immers dagelijks te maken met je eigen persoonlijkheid, emoties en ervaringen én met die van anderen. Best interessant. Zeker als je die eigenaardigheden kunt observeren en analyseren zonder (te) dichtbij te komen. In films kan dat - je kent weliswaar de personages niet, maar je kunt je er wel vaak in verplaatsen.
X