28-3-2022

Oscars 2022

Wat er verder allemaal gebeurde

9084

Ze zijn weer uitgereikt, alle Oscarbeeldjes aan de beste films van het afgelopen jaar. En naast dat Will Smith (die zijn eerste Oscar won voor Beste Acteur) een klap uitdeelde aan een van de presentatoren, gebeurden er gelukkig ook andere dingen: 

De film CODA, over een jong meisje en haar dove familie, won de belangrijkste prijs van de avond: de Oscar voor Beste Film. Helaas is deze film nooit uitgekomen in de bioscoop. De film is voor nu alleen op Apple+ te zien. Mocht hier ooit verandering in komen, dan draaien we de film graag in de Verkadefabriek!

De film die tijdens andere awards de prijzen mee naar huis nam, The Power of the Dog, won alleen de Oscar voor beste Regisseur. Deze prijs gaat nu twee jaar achter elkaar naar een vrouwelijk regisseur. Vorig jaar won Chloé Zhao deze prijs voor haar film Nomadland.

De film Dune won de meeste Oscars van de avond: zes stuks. De verfilming van het boek van Frank Herbert is op zaterdag 2 april voor de laatste keer in de Verkadefabriek te zien. Bestel kaartjes.

Will Smith won voor het eerst een Oscar voor zijn rol in de prachtige film King Richard. Nog één keer te zien in de Verkadefabriek op vrijdag 1 april. Bestel kaartjes.

Ook deze films hebben een Oscar gewonnen en zijn nog in de Verkadefabriek te zien:

     

Naar het filmprogramma