Workshops, masterclasses , open repetities en meer

Workshops, masterclasses , open repetities en meer

Workshops
De Verkadefabriek is een plek waar je kunt leren van kunstenaars en artiesten. Met regelmaat zijn er laagdrempelige, inspirerende workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen waarin professionals uit de creatieve sector je handige, bijzondere en soms verrassende vaardigheden bijbrengen. Ook voor het bedrijfsleven organiseren we af en toe workshops die net even anders zijn dan anders.

Trainingen en Masterclasses 
Voor autodidacten, alumni en (semi) professionals organiseert de Verkadefabriek trainingen en masterclasses. Onze Academie van de Praktijk is gericht op het trainen van jonge professionals tussen de 21 en 30 jaar. Hier leer je van ervaren cracks de werking van, de naam zegt het al, de creatieve praktijk. De Academie is bedoeld als brug tussen theorie en praktijk en als middel om je persoonlijke vaardigheden te vergroten. In het najaar verwachten we een vierdaagse rond locatietheater aan te bieden. Ook komt er een vervolg op de succesvolle training Interviewen en Modereren door Clairy Polak en Theo Verbruggen. Het Verkadefabriek Nieuwe Grond programma biedt hoogwaardige, vaak internationale inspiratie en nieuwe impulsen voor professionals die de lat een stukje hoger willen leggen.

Open huis / open repetities
De Verkadefabriek is een open gemeenschap waar iedere dag gemaakt en gespeeld wordt. We laten graag zien hoe kunst tot stand komt. Je bent daarom geregeld welkom om een open repetitie bij te wonen en in gesprek te gaan met de makers. Hou voor open repetities de agenda in de gaten.

Ook kun je gebruik maken van onze kennis en ervaring. Heb je een vraag over bijvoorbeeld marketing, theatertechniek, programmering of cultuurbeleid, wil je een gesprek met de directeur of een rondleiding? Neem dan contact met ons op en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen.

Verkadefabriek Atelier
In het Verkadefabriek Atelier werken kunstenaars, theatermakers EN de medewerkers aan de ontwikkeling van nieuwe concepten. In het atelier is alles aanwezig om te ontwerpen en te experimenteren met media, presentatievormen en installaties. Het atelier is een vrije denk- en werkruimte voor creatieven.

Uniek in Nederland is dat het atelier tevens het kloppend hart vormt van de organisatie: collega’s van alle afdelingen komen er samen om hun ideeën en kennis te delen rond grote en kleine interne en externe projecten. 

bekijk de volledige agenda