Buitenbios / Maiden - Alex Holmes

Bemanningslid Tanja Visser is bij de film aanwezig om haar ervaringen met je te delen en al je vragen te beantwoorden.

Bijzonder heroïsche en bezielende feel-good film over Tracy, een “pint-sized high-school drop-out” van 24, die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld
.

Tracey Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Vrouwen worden echter niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend en werkelijk met alle tegenwerking die je maar kan bedenken, lukt het haar samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen.

Journalisten sluiten weddenschappen op hoe lang het duurt voor ze verongelukken. In de Guardian wordt de boot omschreven als "a tin full of tarts". Het is 1989. De race zelf is intens spannend en opwindend en tegelijkertijd van een grote schoonheid. De vrouwen willen winnen en zetten daarbij alles op het spel.

Een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen. 

Tanja Visser
Ze is de eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan de Whitbread. Van jongs af aan was Tanja aan het zeilen, na het behalen van haar diploma als tandarts én fotograaf besloot ze van carrière te veranderen, ze ging professioneel zeilen en sloot zich aan bij Maiden. Ze werd voordekker en zeilmaker, en ze hielp mee met met fotograferen en de video-opnames.

Tanja over haar Maiden-ervaring: 'Voor ons allemaal was het een grote droom die uitkwam. Het vertrouwen en respect voor elkaar en het sterke zusterschap van mijn Maiden-vrienden geeft me kracht in moeilijke tijden. Het maakt deel uit van onszelf en ik draag het altijd bij me. Als je ergens in gelooft, ga ervoor, werk hard en geef nooit op.'BUITENBIOSHet is weer zomer in de Verkadefabriek! Kom als de zon ondergaat kijken naar de nieuwste films en fijne klassiekers op onze binnenplaats.

Zak samen onderuit met een fris wijntje en koud speciaalbiertje en geniet van de zwoele zomeravonden. De hele maand juli en augustus, van maandag t/m zaterdag, zie je films in de Buitenbios.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Alex Holmes
Cast: Tracey Edwards
Genre: Documentaire
Land: VK
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 97 minuten
Kijkwijzer: AL

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!