Alida Dors & Silbersee - Speak Up!

Hiphop dansgezelschap BackBone en de zangers van Silbersee maken met Speak Up! een dansvoorstelling vol hiphop vibes en experimentele zang

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn.

 
In Speak Up! deelt Alida haar gedachten over de steeds harder wordende maatschappij, waarin het ongenuanceerd uiten van je mening de norm lijkt. Ze vroeg zichzelf af of er tegenwoordig nog wegingsmomenten bestaan, waarin we onszelf en elkaar ter verantwoording roepen. Hoe zou zo’n modern wegingsmoment eruitzien. Speak Up! Is een hedendaags ritueel, waarin de performers zelf de verantwoordelijkheid nemen om gewogen te worden. De winti traditie vanuit Alida’s eigen Afro-Surinaamse roots is hiervoor een blueprint geweest. De titel Speak Up! Is uiteindelijk een uitnodiging aan onszelf: wie zijn we geworden en kunnen we daar elke dag achter staan?

Silbersee
Aan Alida’s zijde opereert muzikaal leider Romain Bischoff met Silbersee, waar muziekgenres van urban tot opera bij elkaar worden gebracht. Bij Speak Up! resulteert dit in een creatie waarin de dansers van BackBone de zangers van Silbersee uitdagen om zich volledig te geven in het moment. Samen met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt Speak Up! een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.
 
Vervagen van morele waarden
Speak up! is een creatie van (hiphop)dansgezelschap BackBone en Silbersee, productiekern voor onorthodox muziektheater en experimentele opera. Geïnspireerd door het populisme, het fanatisme, de graaicultuur en de toenemende polarisatie, gaat deze interdisciplinaire voorstelling over het vervagen van morele waarden.

Alida Dors
Alida Dors creëert haar voorstellingen vanuit de houding die de founding fathers and mothers van de hiphop introduceerden; met een fascinatie voor onorthodoxe ontmoetingen tussen mensen en disciplines, sociaal en politiek bewust, en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek. Aan Alida’s zijde opereert muziekaal leider Romain Bischoff met Silbersee, waar muziekgenres van urban tot opera bij elkaar worden gebracht. Bij Speak Up! resulteert dit in een creatie waarin de dansers van BackBone de zangers van Silbersee uitdagen om zich volledig te geven in het moment. Samen met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt Speak Up! een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.

Recensies

Theaterkrant: "Carla Nahadi Babelegoto heeft een indrukwekkende operagalm in huis. In Speak up! wordt goed gezongen en goed gedanst."
 
Volkskrant: "De vier dansers stralen kracht en strijdbaarheid uit, soms letterlijk als boksers en stieren tegenover elkaar."


Credits

Choreografie: Alida Dors
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Muziek: Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!