Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentournee

  • Finalistentournee
  • Finalistentournee
  • Finalistentournee

Tijdens de Finalistentournee presenteren de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival zichzelf aan het land, waaronder hier in Den Bosch. Maak kennis met de talenten van de toekomst!

Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland, coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, Keep an Eye Masterclasses en de Halve Finales was het zover: de Finale. De drie finalisten streden om de jury- en publieksprijs in april 2019 in De Kleine Komedie in Amsterdam. 

Je ziet op deze avond de winnaar van de felbegeerde AKF Sonneveldprijs en publiekswinnaar. De drie finalisten treden op met ieder een programma van ongeveer 30 minuten. 

Lisa Ostermann met Meedoen
In Meedoen beschouwt Lisa manieren waarop mensen met elkaar mee proberen te doen. Die werken niet altijd, maar succes bestaat uit het aaneenrijgen van mislukkingen zonder het enthousiasme te verliezen. Je moet erin geloven, anders wordt het niks.
(Zin één is van Lisa, zin twee is half van Lisa en half van Winston Churchill, zin drie is van Alles is Liefde.)

Rosa da Silva met Daar moet je heen
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er - door een goed opgebouwde grap van Henny - werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’
Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Meester Alex met Ben ik in één keer die gast
Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo'n gast. Hij is bovendien zo'n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men 'ik' noemt.

De prijs werd eerder gewonnen door onder andere Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Peter van Rooijen en Yentl en de Boer.Credits:
Fotografie: Arjan Benning

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!