AIC / The Prado Museum - Arts in Cinema

Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we The Prado Museum: A Collection of Wonders, de film vertelt het verhaal over het 200 jarige bestaan van het museum.

Hoe vaak hebben we bij onszelf gedacht: konden musea maar praten! Deze documentaire poogt precies dat te doen: het Prado voor zichzelf laten spreken. Het museum viert in 2019 zijn 200e verjaardag en vertelt het verhaal over zijn leven. Een spectaculaire reis in Madrid die de zes eeuwen van het bestaan van Spanje als land beslaat.

Geschiedenis verteld door kunst, door de achtduizend kunstwerken in de collecties van het museum en tegelijkertijd het ontdekken van het verhaal achter elk kunstwerk. Een schilderij is canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook het verhaal van mannen, vrouwen, schilders en koningen, paleizen en koninginnen, welvaart en misère, lichaam en ziel.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met drie andere kunstfilms voor €28. Geïnteresseerd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vier dinsdagen bezoekt, of op vier zondagen.

Arts in Cinema zondag: 8 september (Renoir), 6 oktober (The Prado Museum), 10 november (Van Gogh and Japan), 8 december (Gauguin in Tahiti)

Arts in Cinema dinsdag: 17 september (Renoir), 15 oktober (The Prado Museum), 19 november (Van Gogh and Japan), 17 december (Gauguin in Tahiti)Première: 29 augustus 2019
Speelduur: 95 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!