Avondeditie - Avondeditie - met Fokke Obbema en Connie Palmen

  • Avondeditie - met Fokke Obbema en Connie Palmen

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken!

In oktober zijn Connie Palmen en Fokke Obbema te gast in De Avondeditie. Over de pracht van het leven, in het licht van de dood.

Connie Palmen
In 1995 overleed de legendarische journalist Ischa Meijer. Hij is dan vier jaar de grote liefde geweest van Connie Palmen. Ze schreef een aangrijpend boek over gemis, I.M. heet het. Het boek wordt nu een tv-serie, geregisseerd door Michiel van Erp (ook de regisseur van de AVROTROS-dramaserie Ramses) met Wende Snijders en Ramsey Nasr in de hoofdrollen. 

Fokke Obbema
Volkskrantjournalist Fokke Obbema herrees uit een bijna-dood. De schok van die ervaring bracht hem ertoe op zoek te gaan naar de zin van het leven. De antwoorden haalde hij op in een reeks ontroerende vraaggesprekken die Matthijs van Nieuwkerk uitriep tot ‘de beste interviewserie van het jaar’. In september kwam zijn nieuwe boek uit, De zin van het leven. Gesprekken over de essentie van ons bestaan.

Palmen en Obbema gaan in gesprek met De Rek en Tromp, op woensdagavond 16 oktober tussen half negen en tien, in de Clubzaal. De column is van Lucas de Waard en er is muziek.

  
Foto: Annaleen Louwes                                            Foto: Jitske Schols
 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!