Avondeditie - met Rob Jetten en Henk Hofstede - Avondeditie

  • Avondeditie - met Rob Jetten en Henk Hofstede

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken!

In de eerste Avondeditie van 2020: Rob Jetten (fractievoorzitter van D66) en Henk Hofstede (zanger gitarist, componist en tekstschrijver van de Amsterdamse popgroep The Nits).

Henk Hofstede
De voorman van een van de leukste en beste bands van Nederland komt naar de Avondeditie. Henk Hofstede begon 45 jaar geleden met The Nits. In the Dutch Mountains werd een internationale hit. De groep is nog altijd springlevend: eind vorig jaar verscheen een nieuw album, Knot, dat qua sfeer impressionistisch is, bijna dromerig. Er zijn niet zo veel bands die zo lang bestaan en altijd interessant zijn gebleven. De muzikale stijl van The Nits verandert voortdurend, al improviserend; de constante is de eigenzinnigheid. Veel songs die refereren aan Amsterdam-Oost, de bakermat van Henk Hofstede. Of songs die geïnspireerd zijn door kunst en literatuur, van Henry Moore tot Nescio. Of covers van door Hofstede bewonderde musici, van Leonard Cohen en Johnny Cash tot The Beatles. Een gesprek over de wereld en de muziek met een rasmuzikant.

Rob Jetten
Met een politicus-in-opkomst hebben we een gesprek over het leven en de politiek. Anders dan Hofstede staat Rob Jetten nog helemaal aan het begin. Hij is sinds eind 2018 fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hoe iemand van nu 32 verslingerd is geraakt aan de politiek, waarom het fijn is om voorzitter te zijn, wat hem tegenstaat onder de Haagse stolp, hoe het is om in het Torentje met vier andere mannen de boel te bedisselen en hoe het goed moet komen met een land waar polarisatie de toon zet. En of muziek verbroedert.

De Avondeditie van woensdag 22 januari, tussen half negen en tien, in de Clubzaal, met Wilma de Rek en Jan Tromp.

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek
 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman. In de avondedities ontvingen we dit jaar Sinan Can, Ivo Janssen, Connie Palmen, Fokke Obbema, Rutger Bregman, Leo Blokhuis, Peter Buwalda en Jet Steinz.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!