/ KLEINE ZAAL

Berg&Bos - In Vrede

  • In Vrede

Berg&Bos maakt tragikomische theater over de kleine mens in een grote wereld.
In een mozaïekvertelling worstelen vier personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog.


In In Vrede worstelen de personages (onder wie Paul R. Kooij en Joke Tjalsma) bewust of onbewust, met de sporen van een doodgewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn verborgen joodse identiteit. Een vrouw zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman heeft nooit iets met de oorlog te maken gehad en ontdekt de geschiedenis van zijn huis. Zonder dat ze het zelf weten, zijn ze onderdeel van hetzelfde verhaal.

BERG&BOS
Het gezelschap van theatermaker Maurits van den Berg en schrijver Rik van den Bos – toont in de mozaïekvoorstelling In Vrede hoe de wonden die de Tweede Wereldoorlog heeft geslagen, ook nu nog hun sporen nalaten in onze samenleving. Hoe de vrede die 73 jaar geleden uitgeroepen werd, voor veel mensen nog steeds geen vrede is. Hoe genadeloos de wapens zijn waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld.
 Credits
Tekst: Rik van den Bos | regie: Eva-Line de Boer | Spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Paul R. Kooij, Beppie Melissen & Armand Rosbak | Muziek: Jan en Keez Groenteman | Scenografie: Marieke van Veen

Supporter€20,50
Normaalprijs€22,50
Speeltijden & Tickets
do 4 apr