/ FILMZAAL 2

Bernardo Bertolucci - Goesting / Novecento & Italiaanse maaltijd

  • Goesting / Novecento & Italiaanse maaltijd
  • Goesting / Novecento & Italiaanse maaltijd

Een prachtig historisch epos van regisseur Bernardo Bertolucci van in totaal maar liefst 317 minuten met een Italiaans diner tussen de twee delen. Dompel jezelf onder in één van de allermooiste filmklassiekers en gun jezelf deze filmervaring.

We kijken het eerste deel van de klassieker die kortgeleden prachtig digitaal is gerestaureerd. Daarna schuiven we aan bij een Italiaans diner in stijl, wij zorgen tijdens het diner voor live muziek en een toelichting van NRC-journalist Joyce Roodnat. En daarna kijken we weer met veel goesting deel twee.

Novecento 
Vertelt op grootse wijze over de Italiaanse (en Europese) geschiedenis van de twintigste eeuw, aan de hand van twee voorbestemde plattelandskinderen: de een arm en machteloos, de ander rijk en machtig. 

Op een landgoed in Noord-Italië worden in 1900 op dezelfde dag de zoon van een hereboer en de zoon van een landarbeider geboren. De film volgt hen, en hun families, gedurende tachtig jaar in vriendschap en verwijdering, met de nadruk op het fascisme: de bourgeois collaboreert passief, de arbeider wordt partizaan.
 GOESTING


Proef de Verkadefabriek, de hele maand mei. Veel wat we in de Verkadefabriek organiseren is niet tastbaar. We zijn handelaren in emotie, in inspiratie, in wat zich tussen hart en hoofd afspeelt. Met Goesting zakken we af naar de maag. De hele maand mei hebben we extra aandacht voor onze eerste levensbehoefte: eten en drinken.

Klik hier voor het programma


 

Supporter€35,00
Normaalprijs€35,00
Speeltijden & Tickets
za 11 mei