/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Birds of Chicago (afgelast)

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Na twee fantastische en uitverkochte optredens in 2014 en 2018 staan de Birds of Chicago nog steeds hoog op ons verlanglijstje.

De band heeft in de afgelopen jaren grote successen geboekt en speelde in zo’n beetje alle grote zalen in Nederland. We zijn blij dat het ons toch gelukt is om The Birds of Chicago voor een derde keer de Blue Room Sessions te krijgen.
Wij zijn daarom blij en trots voor een extra concert te mogen aankondigen: The Birds of Chicago, één van ‘s-werelds meest bijzondere Americana, roots, soul & funk-formaties. De muzikale Canadese spil van de formatie: Allison Russell (zangeres van onder andere Po’Girl) en Jeremy T. Lindsay, aka ‘J.T. Nero'(and the Clouds)

Na vele jaren in verschillende formaties gespeeld te hebben kwam dit duo in 2012 uiteindelijk bij elkaar. Het resultaat van die samensmelting mag er zijn!
Op hun laatste album Real Midnight is te horen hoe sterk de groep in de genoemde genres is met daar nog een duidelijke gospel-tint aan toegevoegd. Het album is door niemand minder geproduceerd dan de legendarische Joe Henry!

Allison Russell heeft intussen ook niet stilgezeten. Samen met een aantal vrouwelijke topmuzikanten, namelijk Rhiannon Giddens, Amathyst Kiah, Leyla McCalla bracht ze het album ‘Songs of our Native Daughters’ uit. We kijken reikhalzend uit naar dit derde optreden van Birds of Chicago.
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!