Blue Room Sessions - Kit Hawes & Aaron Catlow en Brooks Williams

  • Kit Hawes & Aaron Catlow en Brooks Williams

Mix van pure Engelse folk en Amerikaanse folk- en countryblues

Dubbelconcert! Gitarist Kit Hawes & violist Aaron Catlow spelen pure Engelse folk, maar draaien hun hand ook niet om voor jazz-swing à la Django Reinhardt en Stéphane Grapelli. En Amerikaanse folk- en countryblues van Brooks Williams. Deze bluesy singer- songwriter manoeuvreert tussen laidback en uitzinnig gepassioneerde nummers.

Kit Hawes & Aaron Catlow
Gitarist Kit Hawes (genomineerd als Instrumentalist Of The Year bij de UK Americana Awards) en violist Aaron Catlow verdienden hun sporen al met virtuoos spel in het gezelschap Sheelanagig. Hawes speelt sinds kort met Seth Lakeman en heeft net een album met hem opgenomen dat in de loop van 2018 zal verschijnen. Hawes en Catlow vormen sinds een jaar of drie een duo, in 2016 brachten ze hun eerste album, The Fox, uit, met een mix van eigen werk en traditionals, die ze dan wel een spannend of juist fantasierijk arrangement meegeven. De heren beschikken over een uitzonderlijke techniek op hun instrumenten.

Brooks Williams
Deze Amerikaanse muzikant heeft een enorme staat van dienst en al een stapel cd's op zijn naam staan. In 1999 verscheen Hundred Year Shadow, een intrigerend kippenvel-album, waarop Williams een heel eigen stijl van songwriting, spelen en muziek opnemen laat horen. De song House Of Truth laat dat in optima forma horen: fraaie compositie en een heel eigen geluid. De in Statesboro, Georgia (USA) geboren Brooks Williams maakt originele blues met nog andere rootsinvloeden. Hij bespeelt uitstekend en uiterst gevoelig de akoestische gitaar, met geweldig slide-werk. De bluesy singer-songwriter heeft maar liefst 18 albums op zijn naam staan.
 

Speeltijden