/ CLUBZAAL

Blue Room Sessions - Kroonenberg

Philip Kroonenberg schrijft zolang hij muziek maakt zijn eigen songs over alles wat hem beroert, van wereldse zaken tot familieleed of juist de liefde die hij voelt voor alles wat zijn hart sneller doet kloppen.

In de 80er jaren trok hij met Ad VanderVeen (Blue Room Sessions op 15 december) samen naar de VS om als Personnel een elpee op te nemen met baslegende Leland Sklar. Daarna heeft Philip vooral onder zijn eigen naam een aantal prachtige cd’s gemaakt die lovende recensies kregen en sinds kort staat hij onder contract bij Excelsior.

In de jaren voor Personnel speelde hij als Hagenees met alle andere bekende jongens uit Den Haag waaronder musici van Living Blues en Eelco Gelling van Cuby onder de naam Freelance Band. Met op bas Aadje van Pijlen die nu ook deel uitmaakt van dit nieuwe trio waarbij ongehoord hard gegrooved wordt in de swampy Louisiana traditie. Niet te veel solowerk maar diepe rhythms, aangestuurd door Sjoerd van Bommel op drums.

Speciaal voor het luistercircuit hebben de heren ook een aantal prachtige kleine liedjes bewerkt om ook het intiemere luistergenot te bevredigen, maar hoe klein ook, het blijft stiekem enorm swingen. Philip met zijn ongeëvenaarde fingerpickingstyle, Aad als diepe ronkende onderkant en Sjoerd als vrije drummer/percussionist, met lekkere driestemmige zang. De heren zijn nu op gezegende leeftijd om alle poespas terzijde te schuiven en tot de kern van de zaak te komen, simpel maar diep!

Normaalprijs€16,50
Speeltijden & Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!