/ GROTE ZAAL

Burning Bridges - Nachthexen IV: Battre

  • Nachthexen IV: Battre
  • Nachthexen IV: Battre
  • Nachthexen IV: Battre

Burning Bridges (voorheen Jens van Daele | Burning Bridges) is terug in de Verkadefabriek, met een nieuw stomend dansconcert! Nachthexen IV: Battre is energiek, krachtig en theatraal, maar ook verstillend. Een bijzonder actuele voorstelling in intieme setting, voor dans-, muziek- én theaterliefhebbers. Een voorstelling over eeuwige strijd, met indringende livemuziek waarvan de herkenbare poëtische touch je rechtstreeks in het hart raakt.

Nachthexen IV: Battre gaat over eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een dansduel op het scherpst van de snede. Twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los, het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die in een remise eindigt, waarbij er alleen verliezers zijn. Toch zit er ook een sprankje hoop in Nachthexen IV: Battre. In het besef dat het zinloos is elkaar te proberen te bestrijden, wordt een klein wit vlaggetje gehesen.

De Nachthexen-cyclus
Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen de basis vormen. Een groep vrouwelijke verzetsheldinnen uit de Tweede Wereldoorlog wiens moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad voor de voorstellingen zijn. Na Nachthexen I: Jeanne, Nachthexen II: La Parisienne, Nachthexen III: MOI, is er nu Nachthexen IV: Battre. Deze voorstelling is de laatste van de hand van Jens van Daele, die in juni 2020 plotseling overleed.Credits
Concept en beeld: Jens van Daele
Choreografie: Jens van Daele i.s.m. de spelers
Dans: Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande
Muziek: Greg Smith & Richard van Kruysdijk
Licht : Tom Verheijen
Foto's en campagnebeeld: Sjoerd Derine

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vrijdag

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!