Dolf Jansen - Bijna

  • Bijna

Een grote cabaretier in de kleine zaal. Dat heeft vaak een bijzondere reden. Ook nu. Dolf Jansen probeert een nieuwe vorm uit. Geen cabaret, geen stand up, maar 7 verhalen over onderweg zijn en 2 over aankomen. Verhalen over verlangen en verliezen en wendingen in het leven. Want dat is ook niet meer dan onderweg zijn, al blijft de vraag waarheen. Eerder, op 23 november, speelt hij zijn Oudejaars.

Geen keihard cabaret, geen stampende stand up, maar verhalen. Met, natuurlijk, genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen.

Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen...

* Dit is is een try-out

Recensies

★★★★ Dagblad van het Noorden: "Prachtig, op het randje van briljant, de aanloop en de inzet van een 'positief, blij verhaal van alleen maar goeie dingen'. (…) Geroutineerd in de aanpak van de zaal, hilarisch op dreef. (…) Jansen vuurt rake observaties af in het schijnsel van 'Ouwejaar'. Hij breekt lansen. Onder meer voor gevoel en menselijkheid, ook in de politiek. Na 26 jaar maken ze hem niets meer. Geweldige, puur dodelijke grappen tekenen zijn geslepenheid en de contrasten die hij uitvent. In zijn improvisaties en in de slagvaardige omgang met het publiek in hij ronduit fenomenaal. Jansen is een man van fantasie en lef."

Trouw: "De hogesnelheidscabaretier is wat tot rust gekomen misschien, maar er is genoeg te lachen. Jansen vertelt in zijn Oudejaars vooral een positief verhaal en weet zo vele onderwerpen een grappige draai te geven. IJzersterk."

AD: "Jansen heeft zijn beruchte mitrailleurtempo inmiddels vertraagd, maar zijn publiek hapt soms nog steeds naar adem. Zijn toon is enigszins belerend, maar zijn grappen origineel en zijn observaties vaak raak. Virtuoos." 

Speeltijden