Kamagurka - De grenzen van de ernst

  • De grenzen van de ernst

Kamagurka. Nooit saai, soms een chaos, maar altijd fris.

De Vlaamse tekenaar, schilder, schrijver en performer geldt als de overtreffende trap van absurditeit. In zijn nieuwe voorstelling mixt hij materiaal dat voor het eerst klinkt met tekst die tot dertig jaar teruggaat. Archeo- en Actua-logisch dus. Naast spelen en voorlezen is er ruimte voor impovisatie en interactie, want natuurlijk weet hij dat jij er bent. Op zoek naar de grenzen van de ernst.


Zijn nieuwe voorstelling De grenzen van de ernst is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij mixt nieuw materiaal dat hij voor het eerst laat horen met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeo-logisch dus, maar tegelijkertijd verrassend actueel. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kama af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe. Naast spelen en voorlezen gaat Kama natuurlijk ook de interactie aan met het publiek: #improvisatie!!

De grenzen van de ernst leidt je langs absurdistische verhalen vol ontregelende humor, langs rariteiten die bol staan van kolkende creativiteit en wrede slapstick.

Recensie

★★★★ NRC: "We worden meegenomen in een cavalcade van intieme, absurde jeugdherinneringen, wrede necrofilie- en andere seksgrappen, en uiteindelijk bereiken we met Kama de grenzen van de ernst."(...). "Kamagurka contrasteert die sfeer beheerst en bevlogen (…) De show wordt zo ook een ontroerende en passievolle ode aan vrijheid en verbeelding."

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!