André Manuel - DREEJKLEZOEW

  • DREEJKLEZOEW

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig.

In zijn 16e soloprogramma belooft Manuel te duiken in de gitzwarte en toch dartele geest van Dreejklezoew, de mythische clown uit Twente. Maar uiteindelijk zal het toch weer over actuele thema’s gaan, waarover hij in het theater alles onomwonden wil kunnen zeggen. NRC Handelsblad: “Een spervuur aan grappen waarin hij ook zichzelf niet spaart.”

Dreejklezoew is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet Dreejklezoew dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal. 

Recensies

★★★★ Cabaret.nl: ‘’Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.’’ 

★★★★ de Volkskrant: ‘’Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.’’ 

Algemeen Dagblad: “Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.”

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!