Anne Neuteboom - Kijk haar gaan

  • Kijk haar gaan

Tweede programma van Anne. Of zeg maar Neut. Die millennial heeft geen bijbaan meer in die supermarkt, waarover ze vertelde in Weg. Vanaf nu doet ze alleen nog maar dingen die ze zelf leuk vindt. Daarover gaat ze vertellen. Kijk haar gaan. NRC-Handelsblad: “Expressief tot in haar vingertoppen.”

Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie en in 2015 winnaar van de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten, komt na haar eerste soloprogramma Weg met een nieuwe show. Ze maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik.

Jaaaaaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland?
HOLY SHIT. RELAXT.
En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had?
MEGA. DAMPEND. HARDCORE. CHILL.
En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak ‘m beet 75 cent, dat is echt wat? 0,0000033 procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt úren duurt om zelf croissantjes te maken.
SWEET. LORD. YES.

In ons programmaboek hebben wij gecommuniceerd dat Anne haar voorstelling 'Weg' speelt. Dat doet ze niet, Anne komt met haar nieuwe voorstelling 'Kijk haar gaan' naar de Verkadefabriek.

Recensies

★★★★ NRC: ‘'Een slim opgebouwde voorstelling, waarin de gespeelde vrolijkheid uit het begin („Gaat het goed met jullie? Ja toch!”) langzaam plaats maakt voor een persoonlijk verhaal over het gemis van haar vader. Het is knap hoe Neuteboom dit persoonlijke verhaal steeds verbindt met een reflectie op haar generatie.’'

Theaterkrant: ‘'Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad? Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show Kijk haar gaan. Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.’'

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!