Yentl en De Boer - Lacrimosa (try out) (afgelast)

  • Lacrimosa (try out)

Deze voorstelling is om persoonlijke redenen geannuleerd. 

 

Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden.

Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: ze maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

Over Yentl en Christine
Ze ontvingen de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend), werden genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theater­makers met het grootste toekomst­perspectief) en sleepten dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de Tijd. En staan voor het eerst in de Verkadefabriek!

De pers over Magie:

★★★★ AD: ‘’…een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept’’  

★★★★ NRC: ‘’uitstekende balans tussen grappig en vertederend’’

★★★★ Telegraaf: ‘’Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart’’

★★★★★ Dagblad van het Noorden: ‘’Spatzuivere harmonieën (…) onwrikbare tweestemmigheid’’

Parool: ‘’Geestig en lekker vilein’’



Credits:
Fotografie: Daan Colijn en Thuis Meuwese

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!