Jeroen van Merwijk - Lucky

  • Lucky

Twee jaar geleden speelde hij hier werkvoorstellingen van zijn eerste solo na zijn theaterafscheid in 2014 en zijn terugkeer als de helft van het duo Jekkers & Jeroen, samen met Harrie Jekkers. Daardoor ging zijn theaterhart weer kloppen. Ook zijn comeback als solist bevalt hem zeer en dus gaat hij met het programma door. Vorig jaar probeerde hij Lucky uit, nu is hij terug.

Lucky zegt: "Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky".

Lucky zal je krijgen...
Lucky zal je leren...
Lucky zal je!
Lucky is alles wat je hoopt van niet en vreest van wel.

Jeroen van Merwijk
Meer dan 25 jaar geleden trad Jeroen van Merwijk voor het eerst op in het theater. Sindsdien maakte hij als solist 13 theaterprogramma's. Hij schreef zo'n duizend liederen, columns, hoorspelen en televisie- en radiosketches. Hij schreef een zevental boeken, bedacht en presenteerde diverse radio en - televisie programma's en werkte mee aan programma's als Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. In december 2014 nam hij definitief afscheid van zijn carrière als soloartiest. Na hevig aan dringen van familie, vrienden, bekenden, collega's en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders besloot hij vorig jaar op zijn besluit terug te komen. 

Hij vertelt.


Recensies

★★★★★ NRC: "Van Merwijks genie gloeit fel in zijn liedjes"

★★★★ de Volkskrant: "Fijnzinnig ironische liedjes zonder verbittering"

★★★★ Het Parool: "…Van Merwijk compromislozer dan ooit"

Speeltijden