Katinka Polderman - Polderman draagt een steentje bij (reprise)

  • Polderman draagt een steentje bij (reprise)

Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman, de meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen, haar unieke steentje bij aan het cabaret.Haar zesde voorstelling ging vorig jaar hier in première. Ze speelt Polderman draagt een steentje bij dit seizoen nog een keer.

De Zeeuwse trekt onverdroten ten strijde tegen vertrutting en kuddegeest. Eigenwijs en met haar kenmerkende nuchterheid. Polderman is niet langer een goed bewaard geheim, maar hoort bij de elite van het Nederlands cabaret. 

Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”

Recensies

★★★★ de Telegraaf:‘'Het is razendknap hoe de cabaretière in haar nieuwe theaterprogramma, ogenschijnlijk en met een prettig relativerende onverschilligheid, de wereld om zich heen fileert en met nam de hypocrisie van de mens ten opzichte van dieren en de natuur aan de kaak stelt.'’ 

★★★★ Algemeen Dagblad:'’De moeizame relatie tussen homo sapiens en de hem omringende flora en fauna vormen het thema van Katinka’s zesde voorstelling, waarin ze terugkeert naar conventioneel cabaret. Ze heeft weer een koffer vol even amusante als ontroerende liedjes in haar bagage die ze in haar show verklankt. Lekker lijzig, dan weer loepzuiver, of heerlijk hysterisch in een fado.'’

★★★★ Dagblad van het Noorden‘’Weinigen zijn er die, zoals zij, de verontwaardiging over onze dubieuze, halfslachtige manoeuvres zó schitterend laconiek uitspelen. Dat heeft iets magisch.’’Credits:
Scènefoto’s: Krijn van Noordwijk

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!