Alex Roeka - Rauwe genade

  • Rauwe genade

Na veertig jaar in steden als Amsterdam en Antwerpen gewoond te hebben, heeft de dichter-zanger uit Ravenstein zich teruggetrokken in een Zeeuws dorp.

De landelijke rust doet hem goed, maar het menselijk rumoer blijft, nu vooral via schimmen uit het verleden die de stilte komen verstoren. Niet alleen met herinneringen, maar ook met vragen en verwijten. Dit alles blijkt een goede voedingsbodem voor weer veel nieuw repertoire, dat hij vertolkt met Reyer Zwart (snaren) en Jeroen Kleijn (percussie).

Muziekblad Oor n.a.v. de gelijknamige cd: "Een van de sterkste, maar evengoed meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen".

Over zijn vorige voorstelling En toen ineens:

★★★★ Dagblad van het Noorden:‘’boeiend en betrokken...geestig in de verhalen…intrigerend, met twee gedreven muzikanten.’’

Haarlems Dagblad:‘’Roeka's liedjes kloppen. De teksten, het rijm, de diepgang. Het is allemaal van zoveel hoger niveau dan wat je de godganse dag op de radio hoort. En dat dan gevat in een goed lopende en tot de verbeelding sprekende melodie... Een fraai retrospectief.’’


Veilig naar het theater
We hebben de theaterzaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.


Verplaatst
Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!