Victor Luis van Es - Stille strijd

  • Stille strijd

Victor was in 2016 finalist van het Cameretten Festival. De Volkskrant prees zijn optreden: “In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond”. Nu staat hij met zijn eerste avondvullende programma Stille strijd in de Verkadefabriek.

Victor is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Hij vertelt over zijn leven en durft daarin persoonlijk, eerlijk en ook grappig te zijn. Hij is open over zijn eigen onkunde, zijn twijfels en zijn dromen. Met veel zelfspot weet hij te ontwapenen. Over zijn biseksuele gevoelens, zijn jeugd, zijn Chileense moeder en zijn misstappen kan Victor mooi vertellen. Dat doet hij dan ook zonder rem en schaamte. 

Geïnspireerd door Amerikaanse stand-up comedy en opgegroeid met Nederlands cabaret is Victor een boeiende verteller met harde humor. Hij gaat voorbij aan de simpele vooroordelen tussen mannen en vrouwen, Neder- of buitenlanders. 

Recensies

Theaterkrant: “Een sterke, persoonlijke voorstelling, waarin Van Es' talent voor het vertellen van verhalen goed tot uiting komt.”

★★★ de Volkskrant: “Hij maakt de meeste indruk wanneer hij niet op lachjacht gaat met inwisselbare stereotypes, maar de tijd neemt om een persoonlijke ervaring vol grappige details te vertellen.”

Het Parool: “Van Es is een dromerige, zachtaardige jongen die prachtig vertelt. Zelden gehaast, altijd beeldend. Hij verwerkt zijn grappen doorgaans in een lopend verhaal, dat zowel iets zegt over de wereld als over zijn eigen karakter.” 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!