Micha Wertheim - Voor Alle Duidelijkheid

  • Voor Alle Duidelijkheid

Als vanouds, dus prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads.

Voor alle duidelijkheid: hij is dus weer terug. Ook duidelijk: we leven in duidelijke tijden, want het is duidelijk wie de vijand is en waar die zit. En het is duidelijk wie de fouten gemaakt heeft. Kortom: de oplossing is ook steeds duidelijker. Daarom is Micha Wertheim hier, want daarna is het pas echt helemaal duidelijk. Voor alle duidelijkheid: het zijn try outs.

NRC over de Ergens Anders en Iemand Anders:

"Zijn afwezigheid in Ergens Anders was een brutale en radicale theatercoup en je kan niet anders vaststellen dan dat Wertheim historie schreef. Het was een samenzwering met zijn publiek die alle aanwezigen medeplichtig maakte. Het was ook de climax van zijn oeuvre, met titels als Voor Beginners en Voor Gevorderden tot aan Micha Wertheim Voor Zichzelf waarin hij al fulmineerde dat de wegblijvers het wel hadden begrepen. In dat opzicht was Ergens Anders een demonstratie van een tot in zijn uiterste consequente volgehouden kunstenaarshouding. Een houding die je verbluft achterliet."

"De voorstelling Iemand Anders is voor een belangrijk deel een terugblik en een toelichting bij Ergens Anders: waarom Wertheim het bedacht en hoe hij vervolgens werd geraakt door de boze reacties, de weglopers en de 'gemene brieven'. De tegenstand wijt Wertheim aan de onwil van bezoekers om zich te laten betoveren."

* Dit is is een try-out

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!