Sven Ratzke - Where are we now

  • Where are we now
  • Where are we now
  • Where are we now

Van Ground control to Major Tom tot Look up here I’m in Heaven. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène.

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show Starman al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. 

Ratzke laat in Where are we now een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze voorstelling, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in de Verkadefabriek te zien is!

Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider. Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als Heroes en Let’s dance, juweeltjes als Ashes to ashes en Lady grinning soul, erfgoed zoals Lazarus en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

Recensies

★★★★★ de Volkskrant:“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!”

★★★★★ NRC:“Ratzke heeft Bowie in de genen”

★★★★ Daily Mail: “Haunting interpretations of the supernova of cabaret”

★★★★ Der Tagesspiegel, Berlin:“Ratzkes Bowie interpretaties zijn uniek, en doen het origineel haast vergeten”

★★★★★ New York Press:“Ratzke is a must see“Credits:
Fotografie: Hanneke Wetzer

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!