André Manuel & Geert Hautekiet - XIX

  • XIX
Drie jaar geleden speelde het gelegenheidsduo – een Tukker en een Antwerpenaar – hier (en op theaterfestival Boulevard) de voorstelling Opus 1 in G groot voor Opel Kadett en twee zangers. Wat een genot! De samenwerking krijgt een vervolg. Manuel & Hautekiet gaan grenspost XIX bewaken. En overschrijden. Oftewel: ze tasten alle grenzen af met liedjes en verhalen.

In 2012 verrasten Geert Hautekiet en André Manuel vriend en vijand door samen één lang lied te schrijven. Een pareltje werd het. Anderhalf uur lang. Een roadtrip. “Een kostbaar kleinood vol warmte en humor”, schreef de pers destijds. 
 
Drie jaar na hun eerste lied komen Tukker André Manuel en Antwerpenaar Geert Hautekiet samen weer verrassend naar buiten. Als grenswachters. Die niet kunnen wachten. XIX (Romeins volgnummer negentien) gaat over een kleine grenspost gesitueerd bovenop de grillige stippellijn van een uitgesproken ‘frontière’. Een muzikaal grensgeval. Twee gitaren, wat toetsen en een koppel stevig gesamplede beats, meer hebben de twee niet nodig om een lang lied te schrijven. Eén die de hete adem van een brandende actualiteit uitdaagt. En kietelt. TIP: boek tijdig, de plaatsen zijn beperkt.
Speeltijden